Agárdi Pálinkafőzde

A Velencei-tó fővárosa, Agárd szélén van egy gyümölcsösökkel körülölelt tanya, amelyet a cigánymeggy, kajszibarack, hamvas szilva, zamatos cseresznye és sok más egészséges gyümölcs illata leng be. Itt, a Sreiner tanyán készülnek immár 20 éve a kiváló minőségű Agárdi gyümölcspálinkák. Az Agárdi Pálinka, köszönhetően a hazai és nemzetközi piacokon bizonyított kiemelkedő minőségének és széleskörű kedveltségének, már 18 éve igazi hungarikumnak számít.

 

Árpád Pálinka

A valódi pálinka készítése művészet, a pálinkamester pedig a művész, minden titkok tudója. Minden egyes pálinka magán viseli alkotója keze nyomát. Az Árpád pálinkák közül legfontosabb számukra a szilva íz világ, mivel a családi tulajdonban lévő 6 hektárnyi szilvaültetvény lehetővé teszi számukra, hogy a legmagasabb minőségű szilvapálinkát állítsák elő hazánkban. Termékeikhez csak 100%-ban érett, egészséges, tiszta gyümölcsöt használnak fel. Hisznek abban és fáradoznak azért, hogy az Árpád Pálinkák a kiváló minőségű, legjobb magyar pálinkák közé tartozzanak, különleges élményt nyújtva ezzel a kulturált pálinkafogyasztás híveinek.

 

Békési Pálinkafőzde 

Hitvallásuk: Újrateremteni azt a közösségi érzést, amit egykoron a pálinkafőzés jelentette az emberek számára. A mai kor legmodernebb számítógép vezérlésű irányított erjesztési technológiáját alkalmazzák, így a gyümölcs tökéletes állapotban és időben kerül főzőüstbe. A pálinkafőzdében használják a hagyományos kétlépcsős kisüsti és a modern oszlopos rendszerű technológiát. Mindkét eljárással különböző pálinkát kapunk az adott gyümölcsből, így válogathatunk a hosszantartó gyümölcsíz és a „parfümös” pálinka között. Minden terméküket kézzel palackozzák. Céljuk, hogy olyan pálinkákat készítsenek, melyek mindenki igényét kielégítik. 

 

Birkás Pálinka 

A Vasi Hegyhát varázslatos vidékén ősidők óta növény és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak az emberek. Ahol pedig gyümölcs van, ott van pálinka is, így folyamatosan alakult a pálinkafőzés hagyománya a térségben. Birkás István a 80-as években kezdett a Magyarországon nagy hagyományokkal bíró pálinkafőzésbe. Magyarország különleges gyümölcsei, a gondosan válogatott alapanyagok, a korszerű berendezések, a kollégák megfelelő szakmai tapasztalata és a család – így garantálják minden egyes üveg Birkás Pálinka kitűnő minőségét. 

 

Bolyhos Pálinkafőzde 

Családi vállalkozás, 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel. Több éves tapasztalat és régi családi receptek alapján jött létre a Bolyhos ágyas pálinka, amely 100 % étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből az országban egyedülálló technológiai eljárással készül. Az általuk szabadalmazott aszalt gyümölcs ágyon érlelt, tiszta aromájú, kellemes ízű hungaricumként is elfogadott pálinka, 6 hónapig tartályokban érlelődik. Az érlelést követően, a palackozás, a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt tesznek az üvegekbe, majd erre töltik a pálinkát, ezt követően további 5-6 hónapig érlelik. Céljuk, hogy minél több emberrel megismertessék és újra kedvelt, rendszeresen és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen a pálinka. 

 

Hegedűs Pálinka

A  kis családi vállalkozás alapjai 1992-re nyúlnak vissza. A főzde Törökszentmiklós határában a Tiszapüspökibe vezető út mentén található. A pálinkafőzde – megőrizve hagyományos kisüsti jellegét- építése óta folyamatosan működik, egész évben áll a bérfőzni szándékozók rendelkezésére. 2011-ben bővítették tevékenységüket és kereskedelmi főzdeként saját pálinkákat is palackoznak. Az üzemükben készült minőségi kisüsti pálinkáikat bátran ajánlják minden kedves fogyasztó és forgalmazó számára.

 

Gombosi Pálinkafőző

Az egykori Grassalkovich-család, majd Koronauralom nagygonbosi birtokán főzi a kiváló alapanyagokból készült Gombosi Pálinkákat a Gombosi Pálinkafőző.

A kiváló zamatú, elsősorban csonthéjas gyümölcsök termesztésére alkalmas fennsíkon telepített 230 hektáron – alma, szilva, meggy, kajszibarack és cseresznye -, amely kiváló alapanyagot biztosít a Nagygombosi Pálinka készítéséhez. A tökéletesen érett, válogatott gyümölcsök begyűjtését követően az érlelés és a lepárlás során tradicionális eljárásokat is követve készítjük pálinkáinkat, olyan évszázados hagyományokat is újraélesztve, mint a ferences szerzeteseké. Pálinkáink csak az érett gyümölcs ízét és illatát hűen visszaadó középpárlatból készülnek. A gondos lepárlás során a jelenleg ismert legmodernebb technikát és technológiai eljárásokat alkalmazva, kitűnően képzett pálinkamesterek felügyelete mellett nyerjük azt a minőségi alapanyagot, amelyet a speciális, fahordós érlelés tesz utolérhetetlen műremekké.

 

Gyulai Pálinka Manufaktúra

Illatos, ízes gyümölcsökből főznek tiszta, finom, 100%-os párlatokat, melyeknek 20-22 °C fokon kóstolva, minden egyes cseppjében ott érezhető a gyümölcs bársonyos lelke. Pálinkáik íze mögött nem marad el az eredményesség sem. A HunDeszt 2008 Magyar Nemzeti Pálinkaversenyről erdei som és bodzapálinkáik 2 aranyat, vilmoskörtéjük pedig egy ezüstöt hozott el. A világ legnagyobb pálinkaversenyén, a bécsi Destillata 2009-ben Jonathan almapálinkájuk ezüstérmes, bodzapálinkájuk pedig bronzérmes lett.

 

Kontyos Borház

A gyümölcsbor előállító üzem teljes mértékben családi vállalkozás, mely évtizedek óta gyümölcstermesztéssel és feldolgozással, bortermeléssel és borkereskedelemmel foglalkozik. Kiemelt figyelmet szentelnek a gyümölcsök minőségére, abban hisznek, hogy jó minőségű bort csak kitűnő alapanyagból lehet készíteni. Boraikat rendkívül magas gyümölcstartalom jellemzi, kifejezetten csak magyar gyümölcsökből készítik, hiszen a sok napsütés, a klíma illetve hazánk termelőföldje együttesen páratlan íz-, és zamatanyagokkal szolgálnak. Céljuk, hogy hagyományos borászati eljárással, mesterséges aromák nélkül olyan nemes és valódi gyümölcsborokat készítsenek, melyek frissességükben, zamatukban teljesen megőrzik az érett, lédús gyümölcs esszenciáját. 

 

Lunczer Pálinkaház

Főzdéjükben a hagyomány és a technológia kéz a kézben jár. Kisüsti, valamint egymenetes, cefreporlasztással erősített lepárlási eljárást is alkalmaznak pálinkáink készítésénél. Semmit nem bíznak a véletlenre, irányított erjesztést alkalmaznak fajélesztők segítségével, a frakció elválasztás pedig mintavételi csap használatával történik. Diplomás főzőmestereik tapasztalata, tudása, garancia a minőségre! Hisznek abban, hogy csak odafigyeléssel, megfelelő tudással és alázattal lehet kiemelkedően jót készíteni! 

 

Magna Pálinka

2010-ben alapították cégüket azzal a határozott céllal, hogy a magyar pálinka- és likőrpiacra egy új, innovatív és fiatalos lendületet hozzanak, megtartva a pálinkakészítés évszázados hagyományait: Főzdéjük fatüzelésű, teljes egészében vörösrézből készült lepárló berendezésekkel rendelkezik, az étkezési minőségű gyümölcsök feldolgozásától a késztermék palackozásáig minden manufakturális rendszerben működik. Céljuk a magyar pálinkakultúra fenntartása, egy minőségi alapanyagokból, szívvel-lélekkel készült hungaricum bemutatása a világpiacnak és hogy a kiváló hazai gyümölcsök páratlan íz- és aromavilágát maximálisan megőrizve olyan terméket állítsanak elő, amit elfogyasztva elégedetten mondhatjuk: Kérek még egyet! A Magna pálinka ezt képviseli.

 

Mátyás Pálinkaház

A gondosan válogatott, zamatos gyümölcsök hamisítatlan íze adja a Mátyás Pálinkák összetéveszthetetlen zamatát.

A hungaricumok bővülő kínálatában szükséget érezték egy a magyar tradíciókat hordozó különleges minőség megalkotásának. Ezért hívták életre anyavállalatuk, a Kunság-Szesz Zrt. szárnyai alatt Magyarország egyik legkorszerűbb pálinkafőző üzemét a Mátyás Pálinkaházat. A pálinkafőzde ötvözi a legmodernebb techonlógiát, a kisüsti főzésmódot, az irányított cefrekezelést a tradíciókkal annak érdekében, hogy minden korosztály és fogyasztó csoport megtalálja a maga számára ideális ízvilágot, zamatot.

 

Mihócsa Pálinka Manufaktúra

1996-óta főznek pálinkát, igaz bérfőzdeként kezdték. Anno fatüzelésű hagyományos kétlépcsős rézüstökkel (kisüsti) főztek. Amikor 2019-ben elkezdték a kereskedelmi főzést Mihócsa Pálinka Manufaktúraként, akkor új rézüstökbe ruháztak be. 2019-ben jött a fordulópont, mikor leszerződtek Kecskeméttel, mint egyetlen kecskeméti Bér és Kereskedelmi főzde. Azóta alkotják a Kecskemét és kistérségéből vásárolt gyümölcsökből pálinkáikat. Egyelőre 7 féle gyümölcs pálinkájuk van piacon, amit folyamatosan bővítenek, szigorúan Kecskemét térségéből vásárolva. Jelenleg Családi Pálinka Manufaktúraként dolgoznak. Igyekeznek a 25 éves tapasztalatunkkal öregbíteni Kecskemét város pálinka hírnevét, valamint újra feltenni a kecskeméti pálinkát Magyarország pálinka térképére.

 

NVMEN Pálinkafőzde

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye keleti részén fekvő Vásárosnaményban található a Numen Pálinkafőzde, ahol a hagyomány tisztelete és a modernkor vívmányai szerencsés módon találkoznak. A térség, a kedvező földrajzi és klimatikus adottságainak köszönhetően, kiváló gyümölcs alapanyaggal szolgál évszázadok óta. Céljuk, hogy e gazdag örökséggel, a világ számára is kiemelkedő minőségű pálinkákat alkossanak. A pálinkafőzde exkluzív termékei széles körű választékot nyújtanak az érdeklődők számára. A legkülönfélébb gyümölcsökből készített pálinkák mellett megtalálhatóak tölgyfahordóban érlelt és ágyas pálinkák vagy éppen pálinka alapú likőrök is.

 

Panyolai Szilvórium Zrt.

A Panyolai Szilvórium Magyarország egyik legnagyobb gyümölcskertjének, a Szatmár-Beregi Síkságnak a közepén, három folyó ölelésében található. A Panyolai Pálinkák Magyarország legkedveltebb és legkifinomultabb italai közé tartoznak. Az elismerés alapja az ott termő gyümölcsök, a megfelelő időzítés, a termékek készítési módja, a nemzedékről nemzedékre szálló tapasztalat, a részletekre kiterjedő alaposság és a tisztességesen végzett munka elegye. Legendás pálinkái közé tartozik a meggypálinka, szilvapálinka, körtepálinka és az almapálinka. Az Elixír pálinkák készítése során a tökéletességre törekszenek: válogatott, hibátlan gyümölcs, nagy odafigyeléssel történő lepárlás, eperfahordóban történő pihentetés az alapja. A Panyolai Pálinkák mindegyike magas értéket képviselő kézműves termék. 

Pertu Pálinkaház

A Pertu Pálinkaház Kft. egy új kereskedelmi irányzatú főzde, mellette bérfőzést is vállalnak. Aromatornyos készülékkel főzik a gondosan, kiváló magyar kézzel válogatott gyümölcsből készített irányított erjesztésű cefréiket. Családi vállalkozásuk kuriózum gyümölcsökből is főz pálinkákat, mint a ribizli, málna, szeder, továbbá likőröket is készítenek.

Céluk: prémium minőségű Hungarikum gyártása, és annak minél szélesebb körű megismertetése. Nem a mennyiséget, hanem a minőséget tartják szem előtt.

„Legyünk barátok, igyunk Pertut!”

 

Solti Pálinkaház

A Solti Szeszfőzde Bács-Kiskun megye legrégebben működő főzdéje, gyökerei egészen az 1880-as évekig nyúlnak vissza, melyet levéltári dokumentumok támasztanak alá. Kovács János tulajdonos 30 éves bérfőzői múlt, szakmai képzések, a hazai és nemzetközi versenyeken elért kimagasló eredmények alapján 2018. áprilisában megvásárolta feleségével ezt az üzemet, melyet 1 évig csak bérfőzdeként üzemeltettek. 2019 júliusában kereskedelmi pálinka előállítással is bővítették tevékenységünket, aminek eredményeként megszülettek a „Solti Pálinkaház” első, zárjegyes kereskedelmi pálinkái, melyek 2019 novemberében kerültek palackokba. Céljuk a minőségi pálinka népszerűsítése hazánkban és külföldön is.

 

Szabolcsi Házi Pálinka

A Szabolcsi Házi Pálinka nem egy kereskedelmi pálinkafőzde termékei, hanem saját készítésű pálinkák. A tulajdonos a legjobb minőségű gyümölcsöket házi módszerekkel dolgozza fel házi kisüzemi módszerekkel, és a cefrét nagy szakértelemmel készíti. Több fesztiválon is sikerrel mutatkoztak be a termékek, a Gyulai Pálinkafesztiválon először kóstolhatják meg a látogatók!

 

Szicsek Pálinkafőzde

A Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely, Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. A Szicsek Pálinkák hagyományos technológiával, kisüsti eljárással, szigorú szakmai precizitással készülnek. A termesztett és vadon termő gyümölcsök széles skálájának feldolgozása és a sokféle kiszerelés lehetőséget ad arra, hogy a pálinkaszerető közönség a homoki pálinkafőzde termékei között felfedezze kedvenc ízeit. Mára már termékeikkel jelen vannak külföldön is. Mind a hazai, mind a külföldi piacon való helytállást nem lehetne másként elérni, mint állandó, megbízható minőségű termékkel. Pálinkáik helytállnak a különböző megmérettetéseken is. Folyamatosan bővítik termékpalettájukat, új és új pálinkával elégítik ki a különlegességekre vágyó fogyasztó igényeit. 

 

Várda Distillery

A Várda-Drink Pálinkafőzde az ország egyik legnagyobb múltú főzdéje, ahol 1953 óta készülnek a kiváló minőségű pálinkák. Az idő előrehaladtával a hagyományokat a modern kor vívmányaival ötvözték, melynek köszönhetően ma már korszerű, számítógép-vezérelt lepárlási technológiával is előállítnak pálinkát. Pálinkáik az elmúlt évtizedben számos hazai és nemzetközi versenyen bizonyítottak. Kiemelten említésre méltóak a Szabolcsi alma- és a Szatmári szilvapálinkák, melyek védett eredet-megjelölésű termékek, illetve jogosultak a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy viselésére is.