Agárdi Pálinkafőzde

A Velencei-tó fővárosa, Agárd szélén van egy gyümölcsösökkel körülölelt tanya, amelyet a cigánymeggy, kajszibarack, hamvas szilva, zamatos cseresznye és sok más egészséges gyümölcs illata leng be. Itt, a Sreiner tanyán készülnek immár 20 éve a kiváló minőségű Agárdi gyümölcspálinkák. Az Agárdi Pálinka, köszönhetően a hazai és nemzetközi piacokon bizonyított kiemelkedő minőségének és széleskörű kedveltségének, már 18 éve igazi hungarikumnak számít.

 

Árpád Pálinka

A valódi pálinka készítése művészet, a pálinkamester pedig a művész, minden titkok tudója. Minden egyes pálinka magán viseli alkotója keze nyomát. Az Árpád pálinkák közül legfontosabb számukra a szilva íz világ, mivel a családi tulajdonban lévő 6 hektárnyi szilvaültetvény lehetővé teszi számukra, hogy a legmagasabb minőségű szilvapálinkát állítsák elő hazánkban. Termékeikhez csak 100%-ban érett, egészséges, tiszta gyümölcsöt használnak fel. Hisznek abban és fáradoznak azért, hogy az Árpád Pálinkák a kiváló minőségű, legjobb magyar pálinkák közé tartozzanak, különleges élményt nyújtva ezzel a kulturált pálinkafogyasztás híveinek.

 

Békési Pálinkafőzde 

Hitvallásuk: Újrateremteni azt a közösségi érzést, amit egykoron a pálinkafőzés jelentette az emberek számára. A mai kor legmodernebb számítógép vezérlésű irányított erjesztési technológiáját alkalmazzák, így a gyümölcs tökéletes állapotban és időben kerül főzőüstbe. A pálinkafőzdében használják a hagyományos kétlépcsős kisüsti és a modern oszlopos rendszerű technológiát. Mindkét eljárással különböző pálinkát kapunk az adott gyümölcsből, így válogathatunk a hosszantartó gyümölcsíz és a „parfümös” pálinka között. Minden terméküket kézzel palackozzák. Céljuk, hogy olyan pálinkákat készítsenek, melyek mindenki igényét kielégítik. 

 

Birkás Pálinka 

A Vasi Hegyhát varázslatos vidékén ősidők óta növény és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak az emberek. Ahol pedig gyümölcs van, ott van pálinka is, így folyamatosan alakult a pálinkafőzés hagyománya a térségben. Birkás István a 80-as években kezdett a Magyarországon nagy hagyományokkal bíró pálinkafőzésbe. Magyarország különleges gyümölcsei, a gondosan válogatott alapanyagok, a korszerű berendezések, a kollégák megfelelő szakmai tapasztalata és a család – így garantálják minden egyes üveg Birkás Pálinka kitűnő minőségét. 

 

Bolyhos Pálinkafőzde 

Családi vállalkozás, 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel. Több éves tapasztalat és régi családi receptek alapján jött létre a Bolyhos ágyas pálinka, amely 100 % étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből az országban egyedülálló technológiai eljárással készül. Az általuk szabadalmazott aszalt gyümölcs ágyon érlelt, tiszta aromájú, kellemes ízű hungaricumként is elfogadott pálinka, 6 hónapig tartályokban érlelődik. Az érlelést követően, a palackozás, a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt tesznek az üvegekbe, majd erre töltik a pálinkát, ezt követően további 5-6 hónapig érlelik. Céljuk, hogy minél több emberrel megismertessék és újra kedvelt, rendszeresen és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen a pálinka. 

 

Hegedűs Pálinka

A  kis családi vállalkozás alapjai 1992-re nyúlnak vissza. A főzde Törökszentmiklós határában a Tiszapüspökibe vezető út mentén található. A pálinkafőzde – megőrizve hagyományos kisüsti jellegét- építése óta folyamatosan működik, egész évben áll a bérfőzni szándékozók rendelkezésére. 2011-ben bővítették tevékenységüket és kereskedelmi főzdeként saját pálinkákat is palackoznak. Az üzemükben készült minőségi kisüsti pálinkáikat bátran ajánlják minden kedves fogyasztó és forgalmazó számára.

 

Gyulai Pálinka Manufaktúra

Illatos, ízes gyümölcsökből főznek tiszta, finom, 100%-os párlatokat, melyeknek 20-22 °C fokon kóstolva, minden egyes cseppjében ott érezhető a gyümölcs bársonyos lelke. Pálinkáik íze mögött nem marad el az eredményesség sem. A HunDeszt 2008 Magyar Nemzeti Pálinkaversenyről erdei som és bodzapálinkáik 2 aranyat, vilmoskörtéjük pedig egy ezüstöt hozott el. A világ legnagyobb pálinkaversenyén, a bécsi Destillata 2009-ben Jonathan almapálinkájuk ezüstérmes, bodzapálinkájuk pedig bronzérmes lett.

 

Kontyos Borház

A gyümölcsbor előállító üzem teljes mértékben családi vállalkozás, mely évtizedek óta gyümölcstermesztéssel és feldolgozással, bortermeléssel és borkereskedelemmel foglalkozik. Kiemelt figyelmet szentelnek a gyümölcsök minőségére, abban hisznek, hogy jó minőségű bort csak kitűnő alapanyagból lehet készíteni. Boraikat rendkívül magas gyümölcstartalom jellemzi, kifejezetten csak magyar gyümölcsökből készítik, hiszen a sok napsütés, a klíma illetve hazánk termelőföldje együttesen páratlan íz-, és zamatanyagokkal szolgálnak. Céljuk, hogy hagyományos borászati eljárással, mesterséges aromák nélkül olyan nemes és valódi gyümölcsborokat készítsenek, melyek frissességükben, zamatukban teljesen megőrzik az érett, lédús gyümölcs esszenciáját. 

 

Lunczer Pálinkaház

Főzdéjükben a hagyomány és a technológia kéz a kézben jár. Kisüsti, valamint egymenetes, cefreporlasztással erősített lepárlási eljárást is alkalmaznak pálinkáink készítésénél. Semmit nem bíznak a véletlenre, irányított erjesztést alkalmaznak fajélesztők segítségével, a frakció elválasztás pedig mintavételi csap használatával történik. Diplomás főzőmestereik tapasztalata, tudása, garancia a minőségre! Hisznek abban, hogy csak odafigyeléssel, megfelelő tudással és alázattal lehet kiemelkedően jót készíteni! 

 

Magna Pálinka

2010-ben alapították cégüket azzal a határozott céllal, hogy a magyar pálinka- és likőrpiacra egy új, innovatív és fiatalos lendületet hozzanak, megtartva a pálinkakészítés évszázados hagyományait: Főzdéjük fatüzelésű, teljes egészében vörösrézből készült lepárló berendezésekkel rendelkezik, az étkezési minőségű gyümölcsök feldolgozásától a késztermék palackozásáig minden manufakturális rendszerben működik. Céljuk a magyar pálinkakultúra fenntartása, egy minőségi alapanyagokból, szívvel-lélekkel készült hungaricum bemutatása a világpiacnak és hogy a kiváló hazai gyümölcsök páratlan íz- és aromavilágát maximálisan megőrizve olyan terméket állítsanak elő, amit elfogyasztva elégedetten mondhatjuk: Kérek még egyet! A Magna pálinka ezt képviseli.

 

Mihócsa Pálinka Manufaktúra

1996-óta főznek pálinkát, igaz bérfőzdeként kezdték. Anno fatüzelésű hagyományos kétlépcsős rézüstökkel (kisüsti) főztek. Amikor 2019-ben elkezdték a kereskedelmi főzést Mihócsa Pálinka Manufaktúraként, akkor új rézüstökbe ruháztak be. 2019-ben jött a fordulópont, mikor leszerződtek Kecskeméttel, mint egyetlen kecskeméti Bér és Kereskedelmi főzde. Azóta alkotják a Kecskemét és kistérségéből vásárolt gyümölcsökből pálinkáikat. Egyelőre 7 féle gyümölcs pálinkájuk van piacon, amit folyamatosan bővítenek, szigorúan Kecskemét térségéből vásárolva. Jelenleg Családi Pálinka Manufaktúraként dolgoznak. Igyekeznek a 25 éves tapasztalatunkkal öregbíteni Kecskemét város pálinka hírnevét, valamint újra feltenni a kecskeméti pálinkát Magyarország pálinka térképére.

 

NVMEN Pálinkafőzde

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye keleti részén fekvő Vásárosnaményban található a Numen Pálinkafőzde, ahol a hagyomány tisztelete és a modernkor vívmányai szerencsés módon találkoznak. A térség, a kedvező földrajzi és klimatikus adottságainak köszönhetően, kiváló gyümölcs alapanyaggal szolgál évszázadok óta. Céljuk, hogy e gazdag örökséggel, a világ számára is kiemelkedő minőségű pálinkákat alkossanak. A pálinkafőzde exkluzív termékei széles körű választékot nyújtanak az érdeklődők számára. A legkülönfélébb gyümölcsökből készített pálinkák mellett megtalálhatóak tölgyfahordóban érlelt és ágyas pálinkák vagy éppen pálinka alapú likőrök is.

 

Panyolai Szilvórium Zrt.

A Panyolai Szilvórium Magyarország egyik legnagyobb gyümölcskertjének, a Szatmár-Beregi Síkságnak a közepén, három folyó ölelésében található. A Panyolai Pálinkák Magyarország legkedveltebb és legkifinomultabb italai közé tartoznak. Az elismerés alapja az ott termő gyümölcsök, a megfelelő időzítés, a termékek készítési módja, a nemzedékről nemzedékre szálló tapasztalat, a részletekre kiterjedő alaposság és a tisztességesen végzett munka elegye. Legendás pálinkái közé tartozik a meggypálinka, szilvapálinka, körtepálinka és az almapálinka. Az Elixír pálinkák készítése során a tökéletességre törekszenek: válogatott, hibátlan gyümölcs, nagy odafigyeléssel történő lepárlás, eperfahordóban történő pihentetés az alapja. A Panyolai Pálinkák mindegyike magas értéket képviselő kézműves termék. 

Pertu Pálinkaház

A Pertu Pálinkaház Kft. egy új kereskedelmi irányzatú főzde, mellette bérfőzést is vállalnak. Aromatornyos készülékkel főzik a gondosan, kiváló magyar kézzel válogatott gyümölcsből készített irányított erjesztésű cefréiket. Családi vállalkozásuk kuriózum gyümölcsökből is főz pálinkákat, mint a ribizli, málna, szeder, továbbá likőröket is készítenek.

Céluk: prémium minőségű Hungarikum gyártása, és annak minél szélesebb körű megismertetése. Nem a mennyiséget, hanem a minőséget tartják szem előtt.

„Legyünk barátok, igyunk Pertut!”

 

Rajal-Birs 

Cégük a 2017-es évben alakult, Nyíregyházán.

A párlat (rakija) főzése, hagyománya és tapasztalata Szerbiában több évszázados, gyártását pedig 1999 óta alkalmazzák. Termékeik különlegesek, egyedülálló tulajdonsággal és egyedi, különleges ízzel rendelkeznek. Termékeik: birsalma és sárgabarack párlat, valamint birsalma likőr és sárgabarack likőr. 

 

Sendula Pálinka

Családi vállalkozás Bács-Kiskun megye szívében, Kecelen. 2010 óta foglalkoznak pálinkafőzéssel. Céljuk kizárólag prémium kategóriájú termékek előállítása, a fogyasztók igényeinek maximális kielégítése. Az igazi pálinka magában hordozza a gyümölcs tisztaságát, illatát, zamatát, a főzőmester szakmai tudását. A jó pálinka alapja a jó alapanyag, ezért rendkívüli figyelmet fordítanak arra, hogy kizárólag válogatott, érett, egészséges gyümölcsök kerüljenek feldolgozásra. Termékeiket Kecelen és környékén termett gyümölcsökből készítik, amelyek közül törköly- és szőlőpálinkáik saját ültetvényeiken termett szőlőkből készülnek, ezáltal a minőségi termelés biztosított és ellenőrzött.

 

Solti Pálinkaház

A Solti Szeszfőzde Bács-Kiskun megye legrégebben működő főzdéje, gyökerei egészen az 1880-as évekig nyúlnak vissza, melyet levéltári dokumentumok támasztanak alá. Kovács János tulajdonos 30 éves bérfőzői múlt, szakmai képzések, a hazai és nemzetközi versenyeken elért kimagasló eredmények alapján 2018. áprilisában megvásárolta feleségével ezt az üzemet, melyet 1 évig csak bérfőzdeként üzemeltettek. 2019 júliusában kereskedelmi pálinka előállítással is bővítették tevékenységünket, aminek eredményeként megszülettek a „Solti Pálinkaház” első, zárjegyes kereskedelmi pálinkái, melyek 2019 novemberében kerültek palackokba. Céljuk a minőségi pálinka népszerűsítése hazánkban és külföldön is.

 

Szabolcsi Házi Pálinka

A Szabolcsi Házi Pálinka nem egy kereskedelmi pálinkafőzde termékei, hanem saját készítésű pálinkák. A tulajdonos a legjobb minőségű gyümölcsöket házi módszerekkel dolgozza fel házi kisüzemi módszerekkel, és a cefrét nagy szakértelemmel készíti. Több fesztiválon is sikerrel mutatkoztak be a termékek, a Gyulai Pálinkafesztiválon először kóstolhatják meg a látogatók!

 

Szicsek Pálinkafőzde

A Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely, Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. A Szicsek Pálinkák hagyományos technológiával, kisüsti eljárással, szigorú szakmai precizitással készülnek. A termesztett és vadon termő gyümölcsök széles skálájának feldolgozása és a sokféle kiszerelés lehetőséget ad arra, hogy a pálinkaszerető közönség a homoki pálinkafőzde termékei között felfedezze kedvenc ízeit. Mára már termékeikkel jelen vannak külföldön is. Mind a hazai, mind a külföldi piacon való helytállást nem lehetne másként elérni, mint állandó, megbízható minőségű termékkel. Pálinkáik helytállnak a különböző megmérettetéseken is. Folyamatosan bővítik termékpalettájukat, új és új pálinkával elégítik ki a különlegességekre vágyó fogyasztó igényeit. 

 

Várda Distillery

A Várda-Drink Pálinkafőzde az ország egyik legnagyobb múltú főzdéje, ahol 1953 óta készülnek a kiváló minőségű pálinkák. Az idő előrehaladtával a hagyományokat a modern kor vívmányaival ötvözték, melynek köszönhetően ma már korszerű, számítógép-vezérelt lepárlási technológiával is előállítnak pálinkát. Pálinkáik az elmúlt évtizedben számos hazai és nemzetközi versenyen bizonyítottak. Kiemelten említésre méltóak a Szabolcsi alma- és a Szatmári szilvapálinkák, melyek védett eredet-megjelölésű termékek, illetve jogosultak a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy viselésére is.