
2021. szeptember 17. péntek 13.00-17.00 között
Közfoglalkoztatási Kiállítás rendezvénysátra
A program során Prohászka Béla Venesz díjas mesterszakács vezetésével a pálinka világában ismert és elismert szakemberek és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vendégei készítenek közösen szőlőpálinkával készült ételeket.
A program 4 blokkból áll, minden blokkban 2 étel készül, amelyet a kedves Látogatók meg is kóstolhatnak.
A program:
13.00 óra
Dr. Gyenesei István (Gyenesei Pálinkárium) – Dr. Kulcsár László(elnök,Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága)
Készített ételek:
Mazsolás szőlőleves mandulás túróhabbal és Szüreti aprópecsenye ágyas szőlő pálinkával
14.00 óra
Nagy Botond (Zekulhyda Premium Pálinkamanufaktúra –Erdély) – Kozsuch Kornél (alelnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága)
Készített ételek:
Feketeleányka szőlő pálinkában érlelt kacsamell falatok roppanós zöldségekkel és Sült paprikás szőlő ragu törköly pálinkával öntözve
15.00 óra
Fabulya Attila (Gyulai Pálinka Manufaktúra) – Bozó József (alelnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága)
Készített ételek: Gyulai ízelítő körtés szőlő pálinkás zselével és kolbász morzsával és Szőlős gazdák kedvencei pálinkában pácolva és serpenyőben pirítva
16.00 óra
Bolyhos László (Bolyhos Pálinka) – Erdélyi István (alelnök,Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága)
Készített ételek: Zöldfűszeres szarvas érmék szőlő csatnival és Vaníliás prósza szőlő dzsemmel
Programunk célja, hogy minőségi, magyar alapanyagokat használjunk fel és bemutassuk ezen termelőket, hiszen ezzel is támogatjuk a helyi kistermelőket, a vidék gazdaságát és a magyar családokat. Ezáltal segíteni tudjuk a helyi termelőket, valamint ahhoz is hozzá tudunk járulni, hogy a kiváló magyar mezőgazdasági termékek, élelmiszerek értékesítése helyben történjen azáltal, hogy a látogatók megismerik az alapanyagok beszállítóit a rendezvényen.
Az esemény fővédnöke Jakab Istvánt, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke.