Folytatódik az elmúlt években hatalmas sikert aratott exkluzív gasztronómiai sorozatunk, amely során bemutatjuk a látogatóknak az ételek és a pálinka kapcsolatát. Kevesen vannak azok, akik a gyümölcs lelkét magában hordozó párlatot a magyar gasztronómia univerzális alapanyagaként említenék, pedig akár így is lehetne!
A 2022-es évben az alma pálinka kerül a középpontba.
Az almának ott a helye a konyhában, pálinkaként is. Kezdjük az elején! Egy jó korty kedvet csinál a főzéshez. Egy másik pohárka alma számos ételt finomabbá tesz. A páclében csodákra képes, legyen szó húsról, zöldségekről, gyümölcsökről. Több ételbe főzés közben önthetünk is egy kis alma pálinkát, de vigyázzunk arra, hogy maradjon a végére is. Vagyis parfümként rápermetezhetjük desszertjeinkre.
Az igazi jó pálinka elsődlegesen kiváló étvágygerjesztőnek, ahogy őseinktől tanultuk. Étkezés közben az ízek elválasztójaként is kortyolhatjuk. Az étkezés után pedig, csapatóként”, ahogy a köznyelv használja, és nincs is rá jobb szó.
Természetesen az alma pálinkát kis mértékben használjuk az ételeinkben. Nem az alkoholtartalma, hanem az illata, az aromája a fontos. És ahány alma, annyiféle íz, savasság, mely könnyítheti, karakteresebbé, zamatosabbá teheti az ételeinket.
Aki elkalauzolja a Vendégeket az eseményen:
- Segal Viktor chef, gasztronómiai tanácsadó, a Magyar Bocuse D’or Akadémia ikonikus alakja, a magyar szakácsválogatott egykori csapatkapitánya
- Az Ízutazás házigazdája és a díjnyertes almapálinkákat bemutatja: Fabulya Attila okleveles pálinkabíráló, a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kóstolóház vezetője, dipWSET nemzetközi párlat és szivarszakértő
A menüsor:
Előétel:
Kacsamell baba ganoush grenadines gránátalmával
Leves:
Sült almaleves libamáj mousse betéttel, madársóskával és mikrozöldekkel, Granny Smith zöldalma salsa-val
Főétel:
Mangalica császár sült Bramley almával, almapálinkás szarvasgomba jus-vel, pirított véreshurka alma szirmokkal
Desszert:
Mandulás alma frangepane-pite, tonkababos vaníliakrémmel, pisztácia ecsettel
A program külön belépődíj köteles, amelynek ára 12.990 Ft.
Regisztráció előzetesen az info@gyulaipalinkafesztival.hu e-mail címen lehetséges.