Gazda és a pálinka a konyhában

Közfoglalkoztatási Kiállítás rendezvénysátra

2024. május 18. 11.00 óra

A program során Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács vezetésével a pálinka világában ismert és elismert szakemberek és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vendégei készítenek közösen birspálinkával és birs párlatokkal készült ételeket.

A program 4 blokkból áll, minden blokkban 2 étel készül, amelyet a kedves Látogatók meg is kóstolhatnak.

Programunk célja, hogy minőségi, magyar alapanyagokat használjunk fel és bemutassuk ezen termelőket,  hiszen ezzel is támogatjuk a helyi kistermelőket, a vidék gazdaságát és a magyar családokat. Ezáltal segíteni tudjuk a helyi termelőket, valamint ahhoz is hozzá tudunk járulni, hogy a kiváló magyar mezőgazdasági termékek, élelmiszerek értékesítése helyben történjen azáltal, hogy a látogatók megismerik az alapanyagok beszállítóit a rendezvényen.

Fakanalat ragad:

Dr. Takács Árpád, főispán Békés Vármegyei Kormányhivatal 

Kozsuch Kornél, elnök NAK Békés Vármegyei Igazgatóság

Bora Imre, fesztiváligazgató Gyulai Pálinkafesztivál

Barabás Attila, elnök Magyar Pálinka Lovagrend

Varga Imre, nagymester Felvidéki Pálinka Lovagrend

Dóka János, kancellár Kárpátaljai Pálinka Lovagrend Egyesület