„Főzz és Segíts!”

 

A Békés Vármegyei Kormányhivatal a 24. Gyulai Pálinkafesztivál keretében 2024. május 19-én, vasárnap 9 órai kezdettel – a pálinkafesztivál keretében második alkalommal – összességében harmadízben rendezi meg a „Főzz és Segíts!” – jótékonysági főzés elnevezésű karitatív rendezvényét.

A kormányhivatal – társadalomszervező szerepkörében – a jó ügyek, a karitatív, jószolgálati események szervezője, a közjót, a közösségépítést, a nemzeti összetartozás és identitástudat erősítését egyaránt szolgáló rendezvények elhivatott támogatója.

A kormányhivatal e gondolatiság jegyében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Vármegyei Igazgatóságával, a Gyulai Pálinkafesztivál szervezőgárdájával, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségével, illetve Gyula Város Önkormányzatával együttműködve, dr. Takács Árpád Békés vármegye főispánjának kezdeményezésére tavaly a pálinkafesztivál keretében – első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal – hirdette, szervezte meg a „Főzz és Segíts!” – jótékonysági főzés elnevezésű rendezvényét, amelynek teljes bevételét a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt működésére ajánlotta fel. 

Idén sem lesz ez másképp, hiszen a meghívott csapatok által befizetett nevezési díjakból, illetve a felajánlott adományokból befolyó összeg jelentős részével két gyulai civil szerezet működését támogatják. Az egyik kedvezményezett az iskolában többszörösen hátrányt szenvedő értelmileg akadályozott gyerekek, autista fiatalok ügyét zászlajára tűző Kádas György Alapítvány, a másik a „Hatodik Érzék” a Fogyatékkal Élőkért Egyesület lesz. 

Nemes célt szolgál, tehát az idei pálinkafesztivál keretében megvalósuló III. „Főzz és Segíts!” – jótékonysági főzés is, amely ugyan nem verseny, de nyertesei lesznek: mégpedig az iskolában többszörösen hátrányt szenvedő értelmileg akadályozott gyerekek, autista fiatalok, illetve a fogyatékkal élő embertársaink.

„Mindenki lehet nagy ember, mert bárki képes másokat szolgálni… Csak hálatelt szív kell hozzá, szeretettől áthatott lélek.” (Martin Luther King)