[ultimate_heading main_heading=”Pálinka ízutazás – Múltunk és jövőnk a magyar gasztronómiában” heading_tag=”h3″ main_heading_margin=”margin-top:40px;margin-bottom:15px;”][/ultimate_heading][ultimate_heading main_heading=”Ősi magyar almafajtákból készült hungarikum pálinkák és ételek találkozása” heading_tag=”h3″ main_heading_margin=”margin-top:40px;margin-bottom:15px;”][/ultimate_heading]

Folytatódik az elmúlt években hatalmas sikert aratott exkluzív gasztronómiai sorozatunk, amely során bemutatjuk a látogatóknak az ételek és a pálinka kapcsolatát. Kevesen vannak azok, akik a gyümölcs lelkét magában hordozó párlatot a magyar gasztronómia univerzális alapanyagaként említenék, pedig akár így is lehetne!

A 2022-es évben az alma pálinka kerül a középpontba.

Az almának ott a helye a konyhában, pálinkaként is. Kezdjük az elején! Egy jó korty kedvet csinál a főzéshez. Egy másik pohárka alma számos ételt finomabbá tesz. A páclében csodákra képes, legyen szó húsról, zöldségekről, gyümölcsökről. Több ételbe főzés közben önthetünk is egy kis alma pálinkát, de vigyázzunk arra, hogy maradjon a végére is. Vagyis parfümként rápermetezhetjük desszertjeinkre.

Az igazi jó pálinka elsődlegesen kiváló étvágygerjesztőnek, ahogy őseinktől tanultuk. Étkezés közben az ízek elválasztójaként is kortyolhatjuk. Az étkezés után pedig, csapatóként”, ahogy a köznyelv használja, és nincs is rá jobb szó.

Természetesen az alma pálinkát kis mértékben használjuk az ételeinkben. Nem az alkoholtartalma, hanem az illata, az aromája a fontos. És ahány alma, annyiféle íz, savasság, mely könnyítheti, karakteresebbé, zamatosabbá teheti az ételeinket.

Aki elkalauzolja a Vendégeket az eseményen:

  • Segal Viktor chef, gasztronómiai tanácsadó, a Magyar Bocuse D’or Akadémia ikonikus alakja, a magyar szakácsválogatott egykori csapatkapitánya
  • Az Ízutazás házigazdája és a díjnyertes almapálinkákat bemutatja: Fabulya Attila okleveles pálinkabíráló, a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kóstolóház vezetője, dipWSET nemzetközi párlat és szivarszakértő

A menüsor:

Előétel:

Kacsamell baba ganoush grenadines gránátalmával

Leves:

Sült almaleves libamáj mousse betéttel, madársóskával és mikrozöldekkel, Granny Smith zöldalma salsa-val

Főétel:

Mangalica császár sült Bramley almával, almapálinkás szarvasgomba jus-vel,  pirított véreshurka alma szirmokkal

Desszert:

Mandulás alma frangepane-pite, tonkababos vaníliakrémmel, pisztácia ecsettel

 

 

A program külön belépődíj köteles, amelynek ára 12.990 Ft.

Regisztráció előzetesen az info@gyulaipalinkafesztival.hu e-mail címen lehetséges.