Tisztelt Nevezők!

 

Köszönjük, hogy megtisztelték nevezésükkel a Brillante – 2022 Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyt!

A beérkezett tételek bírálata 2022. június 8-9-én lezajlott, mindösszesen 993 tételt kellett minősíteni a szakértő zsűrinek.

Az érzékszervi zsűri 20 főből állt, elismert hazai és nemzetközi bírálókból, akik folyamatos szakmai képzéseken és vizsgákon vesznek részt érzékszerveik folyamatos karbantartása végett, akik a 100 pontos rendszerben már vizsgát tettek, mindezek mellett neves hazai illetve külföldi pálinkaházak, bérfőzdék főzőmesterei, díjnyertes magánfőzők.

A zsűri számítógéppel bírált, amely az Ongai Kulturális Egyesület által kidolgozott 100 pontos bírálati rendszerben történt, ahol az eddigi fő bírálati szempontok alkategóriákra vannak osztva, melyek eltérő nagyságú pontszámokkal jelzik a pálinka/párlat adott „rész-funkcionális” értékét. Ez a rendszer egy sokkal árnyaltabb, részletesebb leírást tud adni a párlatokról. Továbbra is több bíráló egybehangzó értékelése adta a végeredmény. Minden egyes tételt 2 fős leíró bíráló bizottság értékelte részletesen pontokkal illetve szövegesen, illetve 3 fő gyorsbíráló, aki az érem színét hivatott volt eldönteni, azonban szöveges leírást nem adtak. Ha az 5 bíra véleményéből legalább 4 egyezik, akkor megkapta a bírálatot, amennyiben nem egyeztek egy újabb 2 fős csúcszsűri elé került döntésre.

Az ünnepélyes díjkiosztóra 2022. szeptember 16-án, pénteken 16.30 órától kerül sor a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Stefánia szárnyának báltermében.

Az ünnepélyes díjkiosztó részvételi díja 3990 Ft/fő, amely nyilvános esemény.

Azon nevező, aki 5 minta felett nevezett a versenyre, térítésmentesen vehet részt az eseményen. Kísérő részvételi díja szintén 3990 Ft/fő.

A részvétel előzetes regisztrációhoz és a részvételi díj kiegyenlítéséhez kötött, így amennyiben részt kíván venni az eseményen, kérjük részvételi szándékát legkésőbb augusztus 22-ig jelezze az info@gyulaipalinkafesztival.hu e-mail címen.

A díjkiosztó után lehetőség nyílik a Champion és Aranyérmes tételek szakmai tapasztalatcserével egybekötött kóstolójára állófogadás keretein belül.