VERSENYSZABÁLYZAT 

„AZ ÉV PÁLINKÁS BONBONJA” – 2023 

Pálinkával készült kézműves bonbonok és pálinkás édesipari termékek  országos versenye 

A verseny kiírója, rendezője: Magyar Gasztrokulturális Rendezvényszervező Kft.  

Zsűri elnöke: Veszely Attila mestercukrász, csokoládé mester, nemzetközi csokoládé  bíráló,  

Versenyigazgató: Fabulya Attila okleveles pálinkabíráló, sommelier, dipWSET  nemzetközi párlatszakértő 

I. A verseny célja 

A verseny célja a HUNGARIKUM magyar pálinka, mint a nemzeti italunk, és a kiváló  minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai  kézműves csokoládés műhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító  vendéglátóhelyek, és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai  együttműködésének előmozdítása, közös megmérettetése.

II. A verseny meghirdetésének köre 

Magyarországon működő, (adószámmal rendelkező) vállalkozók, vállalkozások, mint  kézműves csokoládé műhelyek, cukrászüzemek, vendéglátóhelyi cukrászok, chef-ek, és egyéb édesipari termékeket előállítók számára, akik minőségi alapanyagokból készített termékeikben  a 2008. évi LXXIII. számú pálinka törvényben rögzített kereskedelmi célú pálinkafőzdék  pálinkáit használják fel.  

III. A verseny lebonyolítása 

Jelen szabályzatban rögzítettek szerint történik. 

IV. Versenykiírás  

A verseny kiírója köteles 2023. március 6-ig a Versenyszabályzatot közzétenni a  www.gyulaipalinkafesztival.hu honlapon. 

V. Nevezési időszak

2023. március 6. (hétfő) és 2023. április 24. (hétfő) 18.00 óra között 

Az érzékszervi zsűrizés időpontja: 2023. április 27 csütörtök. 

VI. Nevezés 

Nevezni a www.gyulaipalinkafesztival.hu honlapon, az Év Pálinkás bonbonja – 2023.  menüpontban letölthető „Vállalkozás” és „Termék” regisztrációs lapok kitöltésével, és  elküldésével lehet. Minden termékhez külön-külön kell „Termék Regisztrációs Lap”-ot  beküldeni, melyen fel kell tüntetni a felhasznált gyümölcspálinka fajtáját, gyártóját, a termék  összetevőit, illetve egy rövid gyártói receptúrát, gyártástechnológiai elemeket, ami alapján a  zsűri értékelni tudja az eredeti ötlet megvalósítását.  

A Kiíró kijelenti, hogy a benevezett termékhez tartozó receptúra a nevező kizárólagos  szellemi tulajdona, az csak az érzékszervi bírálók részére megtekinthető. A Kiíró  mindemellett tudomásul veszi, hogy a gyártói receptúrák kapcsán szigorú titoktartási  kötelezettség terheli.  

Nevezési minta: Minden nevezett termék esetén min. 20 db/termék (bonbon) beküldése  szükséges!  

Amennyiben aranyérmes lesz egy tétel, és Nevezője részt kíván venni az ünnepélyes díjkiosztó gálán, abban az esetben a kiírónak joga van a beküldött mintán túl még terméket bekérnie.  

Egy versenyző tetszőleges számú tétellel indulhat! 

A beküldött csomagokban fel kell tüntetni a készítő vállalkozás, és a benevezett minta/minták  nevét. Többféle termék esetén, azokat megfelelően elkülönítve és jelölve, hogy az a  versenyszervezők számára egyértelműen beazonosítható legyen. 

A verseny anonimitásának megtartása érdekében a termék beazonosítását elősegítő egyedi  logóval ellátott forma bonbon-ok a zsűri elé nem kerülhetnek! 

A verseny kiírójának joga van a benevezett termékeket a rendezvényen megjeleníteni,  kóstoltatni közönség számára. 

A versenytételeket a következő címekre kell eljuttatni:  

  1. Személyesen, futárszolgálattal vagy postai úton:  

Magyar Gasztrokulturális Rendezvényszervező Kft. 

5600 Békéscsaba, Szarvasi út 79. (Kápolna utca és Szarvasi út sarkán, a Bora Italkereskedés  emeletén található szervezőiroda) telefonszám: +36 30 522 1679 

Beérkezési határidő: 2022. április 26. szerda 18.00 óra 

VII. Kategóriák

– Minőségi csokoládé (ét, tej, ruby, fehér, illetve ezek kombinációja), bármilyen típusú  gyümölcspálinka felhasználásával  

  1. Krémtöltelékkel (trüffel, ganache, marcipán, karamell, gyümölcs, réteges,  egyéb) készült kézműves pálinkás bonbon 8 – 12 gramm súllyal  

A XXIII. Gyulai Pálinkafesztivál 2023-ban kiválasztott „év gyümölcse a meggy”, így külön  kategóriaként díjazásra kerül: 

  1. Meggypálinkával (bármilyen fajtájú nemes meggy, vagy vadmeggy) készült  kézműves bonbon 8 – 12 gramm súllyal 

Nevezési díj: 7.000,- Ft+áfa / termék 

A nevezési díj befizetése feljogosítja a nevezőt a versenyben való részvételre. Az  eredményhirdetéssel egybekötött állófogadáson, a csokoládé- és pálinkakóstolón való  részvételnek kiegészítő részvételi díja van, melyet a rendezvény előtti regisztráció alkalmával  lehet befizetni.  

Nevezési díj befizetés: legkésőbb a minta átadásával együtt készpénzzel, illetve átutalással a  Magyar Gasztrokulturális Rendezvényszervező Kft. K&H Bank Zrt.-nél vezetett 10402609- 50526686-90901029 számú bankszámlájára a nevezésről kiállított számla alapján 2023. április  26-ig. Kérjük a közleményben feltüntetni: nevező neve + nevezési díj. 

VIII. A versenyben való részvétel feltételei 

– „Vállakozás” és „Termék” Regisztrációs Lap hiánytalan, pontos kitöltése, és beküldése elektronikus felületen vagy hagyományos módon személyesen, illetve telefonon előre  egyeztetett időpontban. Nevezési időpont: 2023. április 24. (hétfő) 18.00 óráig 

Nevezési díj, és minták beérkezése a határidőig – 2023. április 26. szerda 

A versenyben benevezett termékekhez a kereskedelmi célú pálinkafőzdék, 2008. évi LXXIII.  számú pálinka törvényben rögzített szabadforgalomba bocsátott, zárjeggyel ellátott, adózott  pálinkának minősülő készítményei használhatóak fel KIZÁRÓLAGOSAN!  

A termékekben felhasznált pálinkák fajtája, mennyisége, alkoholtartalma szabadon választható. A nevezési feltételeknek nem megfelelő minták elutasításra kerülnek! 

Az érzékszervi zsűrizés időpontja: 2023. április 27. csütörtök.  

Helyszín: Panoráma Hotel – Étterem, 5600 Békéscsaba, Gyulai út 84.  

Kérdéseikkel kapcsolatban keressék Fabulya Attila versenyigazgatót: +36 70 418 5732 vagy  Faragó Andreát a +36 30 522 1679 telefonszámon, illetve a  

szervezes@gyulaipalinkafesztival.hu e-mail címen.  

Eredményhirdetés időpontja és helye: 

A XXIII. Gyulai Pálinkafesztivál keretein belül 2023. május 27. szombat 14.00 óra  

Az ünnepélyes eredményhirdetésen való részvétel előzetes regisztrációhoz és részvételi díjhoz  kötött, melyre a díjazottak értesítése után nyílik lehetőség 

IX. A minták átvétele, szortimentbe tétele 

A verseny teljes menete egy előre rögzített szabályrendszer alapján működik, gyakorlatilag  kizárva a szubjektív elemeket.  

A nevező vállalja, hogy a beküldendő minták esetében olyan csomagolástechnikai eszközöket  alkalmaz, melyek segítségével a termékek érzékenységére való tekintettel biztonságosan,  épségben érkeznek meg a szervezőhöz! A beküldött csomagokban fel kell tüntetni a készítő  vállalkozás, és a benevezett minta/minták nevét. Többféle termék esetén, azokat megfelelően  elkülönítve és jelölve, hogy az a versenyszervezők számára egyértelműen beazonosítható  legyen. 

A szervező vállalja, hogy a minták alapanyagát képező csokoládé, és egyéb összetevők  érzékenysége miatt a beérkezett termékeket, az átvételtől a zsűrizés pillanatáig megfelelő  körülmények között (hőmérséklet, páratartalom, fényviszonyok) tárolja!  

A kiíró székházában a beérkezett mintákat nyilvántartásba veszik, illetve azonosítják az  elektronikus nevezési lapon feltüntetett adatokkal, a szortimentbe tétel helyességével.  Mindegyiket titkosított azonosító kódszámmal látja el a rendszer. Ez a szám a beérkezési  sorrend szerint rögzíti a mintákat. Ellenőrzik, hogy a tételek megfelelnek-e a kiírás  feltételeinek, stb., és szükség esetén felveszik a kapcsolatot a beküldővel az esetleges hibás,  nem egyértelmű adatok helyesbítése, tisztázása érdekében. A regisztráció lezárása után a  rendszer kóstolási sorrendbe állítja a mintákat, ezután minden minta megkapja a kóstolási  sorszámát. Összegyűjtik a bizonylatokat és a nevezési díjakat.  

A zsűri tagjai nemzetközileg és országosan is elismert cukrászmesterek, csokoládé mesterek,  nemzetközi csokoládé és pálinkabírálók közül kerülnek ki a versenyigazgató felkérése alapján.  A zsűrizésben csak azon személyek vehetnek részt, akik alkalmasak az elfogulatlan, korrekt  bírálatra, megfelelő kondícióban vannak. A bíráló személyt orvosi vizsgálatra kötelezheti a  verseny kiírója. A bírálók az érzékszervi zsűrizés napján egészségesen kötelesek megjelenni  (munkaképesen és cselekvőképesen). A bíráló felső légúti hurut, allergiás rhinitis, egyéb akut  és idült érzékszervi megbetegedése esetén, amely során romlik a szaglás, ízlelés, nem vehet  részt a zsűrizésben.  

A zsűribe való bekerülés feltételei: az igazolt bírálói tapasztalat, korábbi elismert versenyeken  való bírálói tapasztalat, korábbi bírálói képzésen sikeres vizsga.  

Az érzékszervi zsűri tagjait a verseny főszervezője hívja meg, a versenyigazgató, és a zsűri  elnök írásos javaslatának ismeretében.  

A bírálat menete: 

A bírálatban résztvevő zsűritagok a minták előkészítésében nem vehetnek részt, a mintákról  csak a zsűrizés alatt rendelkezésükre bocsátott alábbi információkkal rendelkezhetnek:  

– minta megnevezése (a termék fantázia neve a bírálat során nem jelenik meg, így elkerülendő  a gyártó beazonosítása. A termék kereskedelemben használatos neve csak az  eredményhirdetésen kerül kihirdetésre) 

– a mintához csatolt rövid gyártói receptúra, mely tartalmazza az alapanyagokat, összetevőket (pl. %-os kakaó tartalom), illetve azon gyártástechnológia elemeket, mely során a zsűri  értékelni tudja az eredeti ötlet megvalósítását.  

A benevezett termékhez tartozó receptúra a nevező kizárólagos szellemi tulajdona, az csak  az érzékszervi bírálók részére megtekinthető. A Kiíró mindemellett tudomásul veszi, hogy a  gyártói receptúrák kapcsán szigorú titoktartási kötelezettség terheli. 

– a felhasznált gyümölcspálinka fajtája 

– verseny sorszáma  

A minták a bírálóktól teljesen elkülönített részen vannak sorrendbe téve, az anonimitás betartása érdekében. Oda a bírálatban résztvevő személy a bírálat előtt és közben nem mehet  be! Erről a szervező gondoskodik, és a versenyigazgató felügyeli. 

A versenyigazgató köteles ellenőrizni a személyi feltételeket, valamint azt is, hogy az előkészítő  helyiség, a bírálóhelyiség, továbbá a felhasználásra kerülő eszközök megfelelnek-e az előírt  követelményeknek. Ha nem, akkor felfüggeszti a bírálatot.  

Az adatbázisra építve, a versenyigazgató ütemezésére kapják meg a tételeket a bírálók. A  verseny menete kizárja, hogy egy zsűritag általa készített, vagy érdekeltségi körébe tartozó  termékmintát kapjon bírálatra.  

Minden mintát egyszerre minimum 3 fő kóstol meg párhuzamosan, egymástól függetlenül,  majd kötelesek konszenzusra jutni. Amennyiben ez nem történik meg, a csúcszsűri hozza meg  a végleges döntést.  

A zsűri a mintákat 50 pontos rendszerben értékeli, illetve szöveges értékelést alkot a termékről.  

A versenyzők az eredményhirdetést követő 15 napon belül kapják meg a minta minősítéséről  készült bírálati lapot, benne a pontozás szöveges értékelésével.  

Bírálólap:  

A zsűri a nemzetközi versenyeken is alkalmazott szempontok alapján bírálja, és pontozza a  termékeket. A főbb értékelési szempontok: 

  1. MEGJELENÉS – ESZTÉTIKA  
  2. SZERKEZETI FELÉPÍTÉS – KÜLSŐ ÉS BELTARTALMI ÉRTÉKEK 3. KRÉMESSÉG – FŰSZEREK – ALKOHOL – KOMPLEXITÁS
  3. KREATIVITÁS – EGYEDISÉG – INNOVÁCIÓ 
  4. ÖSSZBENYOMÁS – HARMÓNIA

Minősítési szintek: 

A zsűri által megítélt pontszámok alapján a benevezett termékek: 

Arany – Ezüst – Bronz minősítésben részesülhetnek. 

Egyéb feltételek:  

Az a személy, aki a minták szállításában, raktározásban, előkészítésében, felszolgálásban  közreműködik, nem lehet a szak-, illetve a csúcs zsűri tagja.  

A bírálat ütemét és a zsűrik beosztását, a szüneteket a versenyigazgató határozza meg és követi  figyelemmel.  

A versenyigazgató a zsűrit szükség szerint átrendezheti, a verseny ütemén változtathat. .  A versenyigazgatónak nincs jogköre felülbírálnia a zsűrik vagy a csúcs zsűri pontozását.  

Az aranyérmes mintákból kategóriánként az 5 legmagasabb pontszámot elérő vesz részt a  kategória győztes – tételek kiválasztásában. A kiválasztás azon bírálók véleménye alapján  történik, akik nem neveztek a versenyen, illetve nem tartoznak egyetlen vállalkozás  érdekeltségi körébe. Névtelen írásos szavazással történik a verseny végén.  

Szavazategyenlőség esetén új szavazást kell végezni a 2 legtöbb szavazatot kapott termékre. Ha  ez után is megegyezik a szavazatok száma, akkor a versenyigazgató páratlan számú bírálóból  álló csoportot állít fel és megismétli a szavazást.  

A csúcs- és szakmai zsűri tagjait napi díj, teljes ellátás illeti meg.  

A verseny lezárásig minden adatgazda köteles az adatokat kizárólag csak a feladata  elvégzéséhez használni, kívülálló személy részére kiadott adat, vagy információ büntetőjogi  következményeket vonhat maga után!  

Nyilatkozni a versenyről, az eredményekről csak a kiíró engedélyével lehet. 

X. A Versenyigazgató további feladatai 

∙ A verseny szakmai irányítása, tisztaságának, a szabályzat szerint történő lebonyolításának  garantálása.  

∙ A zsűri létszámának meghatározása. 

∙ A mintacsoportok kiosztása a bíráló zsűrinek.  

∙ Az eredmények helyes rögzítésének, értékelésének ellenőrzése.  

∙ A verseny kategóriák meghatározása, melyekben kategória győztes hirdethető. A végső  eredmények hitelesítése.  

∙ A versenyben résztvevő termékek anonimitása megőrzésének ellenőrzése, az eredmények  kihirdetéséig. 

XI. A versenyre benevezett termékek minősítése

Minősítések, érmek, oklevelek:  

Arany – Ezüst – Bronz 

Fődíj: 

„AZ ÉV PÁLINKÁS BONBONJA” 2023.  

Kategóriagyőztes: 

„Legjobb krémtöltelékkel készült kézműves bonbon”  

az 5 legmagasabb pontszámot elért termékek közül névtelen írásos szavazással, egyszerű  többséggel.  

„Legjobb meggypálinkás bonbon”  

az 5 legmagasabb pontszámot elértek közül névtelen szavazással, egyszerű többséggel.  

A 2023-as évben lehetőség lesz arany-, ezüst-, bronz- és „ÉV PÁLINKÁS BONBONJA” 2023. éremcímkék rendelésére. Erről részletes tájékoztatást az eredményhirdetést követően fog  küldeni a verseny kiírója.  

XII. A verseny nyilvánossága 

A kiíró törekszik arra, hogy a verseny a lehetőségekhez mérten a legnagyobb publicitást  élvezze. 

Az eredményhirdetésre 2023. május 27-én kerül sor Gyulán, ünnepélyes díjátadó keretében, a  lehető legnagyobb sajtónyilvánossággal. A díjátadón lehetőség kívánunk biztosítani az  aranyérmes termékek megismerésére, szakmai tapasztalatcserére.  

Mindazonáltal célszerű az egységes véleménynyilvánítás céljából a következőket leszögezni:  

Az egész versenyről hivatalos tájékoztatást csak a kiíró adhat. A verseny szakmai kérdéseiről  pedig a versenyigazgató, de csak az eredmény kihirdetését követően.  

A versenyről, vagy annak lebonyolításáról egyéb résztvevők, vagy érintettek csak az általuk  képviselt gazdasági, állami vagy társadalmi egység nevében nyilatkozhatnak, a  versenyszabályzat előírásainak betartása mellett.  

A versenyre nevezők, a mintájuk beadásával tudomásul veszik, hogy a versenyen elért  pontszámukkal, eredményükkel szemben reklamációnak nincs helye.  

A versennyel kapcsolatos minden jog a kiírót illeti meg.

live777 777live win777 88chip li789 live789 naga888 naga777 win88 khm777 bet777 irich ហ្គេម kun khmer w69 betflix dafabet m358 สล็อต888 p6 pigusso168 m88 123win boom88 pay69 g168bet 1xbet ktv888 pg77 79king sv388 123win 77win mu88 xoso66 tk88 vz99 sodo66 88bet vs388 sm66 mig8 1xbet vg99 live777 777live win777 88chip li789 live789 naga888 naga777 win88 khm777 bet777 irich ហ្គេម kun khmer 79king sv388 123win 77win mu88 xoso66 tk88 vz99 sodo66 88bet vs388 sm66 mig8 1xbet vg99 w69 betflix dafabet m358 สล็อต888 p6 pigusso168 m88 123win boom88 pay69 g168bet 1xbet ktv888 pg77 77win wstar77 slot wstar77 win77 wstar best jili slot game 2023 jili slot free quay hũ slot uw88 betvisa slot jdb slot demo skydream slot vn88 slot ww88 slot jili slot jilibet betjili 777 jili fun888 jili88 joker123 live777 joker388 777live 88chip win777 li789 live789 naga777 naga888 win88 bet777 khm777 dokluy777 bigwin777 pg slot betflix slot metal slot w69 slot z16 slot tga slot ktv888 slot racha slot betflik slot pk999 slot p6 slot luna slot jili slot 4x4 slot 75r slot pxj slot ทางเข้า spg slot pay69 slot goat 99 slot pgzeed slot marina bay slot pg77 slot tw2x slot naz slot slot king 777 spx slot 1234 slot slot 888 wallet slot m358 slot g168bet slot galaxy slot mc4 slot z97 slot kc9 slot pg slot t6 slot betflix slot metal slot w69 slot z16 slot tga slot ktv888 slot racha slot betflik slot pk999 slot p6 slot luna slot jili slot 4x4 slot 75r slot pxj slot ทางเข้า spg slot pay69 slot goat 99 slot pgzeed slot marina bay slot pg77 slot tw2x slot naz slot slot king 777 spx slot 1234 slot slot 888 wallet slot m358 slot g168bet slot galaxy slot mc4 slot z97 slot kc9 slot parlay bola link alternatif sbobet link sbobet prediksi parlay malam ini mix parlay sbobet login prediksi parlay sbo parlay master judi bola sbobet wap kalkulator parlay mix parlay 88 judi bola resmi agen sbobet judi bola terpercaya over under parlay situs judi bola terbesar prediksi parlay hari ini prediksi tips parlay 100 win judi bola 88 depo 25 bonus 25 slot depo 5k depo 20 bonus 20 slot depo 10k depo 50 bonus 50 depo 25 bonus 25 to 5x depo 5k depo 25 bonus 25 bebas ip depo 10 bonus 10 depo 10k depo 20 bonus 30 depo 25 bonus 25 to kecil depo 10 bonus 15 depo 30 bonus 30 live777 777live win777 88chip li789 live789 naga888 naga777 win88 khm777 bet777 irich ហ្គេម kun khmer pg slot betflix slot metal slot w69 slot z16 slot tga slot ktv888 slot racha slot betflik slot pk999 slot p6 slot luna slot jili slot 4x4 slot 75r slot pxj slot ทางเข้า spg slot pay69 slot goat 99 slot pgzeed slot marina bay slot pg77 slot tw2x slot naz slot slot king 777 spx slot 1234 slot slot 888 wallet slot m358 slot g168bet slot galaxy slot mc4 slot z97 slot kc9 slot live777 777live win777 88chip li789 live789 naga888 naga777 win88 khm777 bet777 irich ហ្គេម kun khmer