Körte a konyhában

2020. szeptember 19. szombat 13.00 óra

Folytatódik az elmúlt években hatalmas sikert aratott exkluzív gasztronómiai sorozatunk, ezúttal Körte a konyhában címmel. Az alprogram során bemutatjuk a látogatóknak az ételek és a pálinka kapcsolatát. Kevesen vannak azok, akik a gyümölcs lelkét magában hordozó párlatot a magyar gasztronómia univerzális alapanyagaként említenék, pedig akár így is lehetne!

A 2020-as évben a körte pálinka kerül a középpontba.

A körtének ott a helye a konyhában, pálinkaként is. Kezdjük az elején! Egy jó korty kedvet csinál a főzéshez. Egy másik pohárka körte számos ételt finomabbá tesz. A páclében csodákra képes, legyen szó húsról, zöldségekről, gyümölcsökről. Több ételbe főzés közben önthetünk is egy kis körtepálinkát, de vigyázzunk arra, hogy maradjon a végére is. Vagyis parfümként rápermetezhetjük desszertjeinkre.

Az igazi jó körtepálinka elsődlegesen kiváló étvágygerjesztőnek, ahogy őseinktől tanultuk. Étkezés közben az ízek elválasztójaként is kortyolhatjuk. Az étkezés után pedig, csapatóként”, ahogy a köznyelv használja, és nincs is rá jobb szó.

Természetesen a körtepálinkát kis mértékben használjuk az ételeinkben. Nem az alkoholtartalma, hanem az illata, az aromája a fontos. És ahány körte, annyiféle íz, savasság, mely könnyítheti, karakteresebbé, zamatosabbá teheti az ételeinket. És ami még különleges, házi sajtokat is érlelhetünk benne.

 

Aki elkalauzolja a Vendégeket:

  • Barna Ádám, „Az év séfje/2018” – St. Andrea Restaurant
  • Balogh László, cukrászmester – Kézműves Cukrászda – Cadeau Bonbon Manufaktúra
  • Fabulya Attila, okleveles pálinkabíráló – Gyulai Pálinka Manufaktúra

Az esemény háziasszonya Zina, a Pálinkaangyal!

 

A program külön belépődíj köteles, amelynek ára: 4.390 Ft.

Regisztráció előzetesen az info@gyulaipalinkafesztival.hu e-mail címen lehetséges.

Helyszín: Gyulai Vár, Borozó