Pálinka ízutazás - Múltunk és jövőnk a magyar gasztronómiában

Ősi magyar szőlőfajtákból készült hungarikum pálinkák és ételek találkozása

Folytatódik az elmúlt években hatalmas sikert aratott exkluzív gasztronómiai sorozatunk, amely során bemutatjuk a látogatóknak az ételek és a pálinka kapcsolatát. Kevesen vannak azok, akik a gyümölcs lelkét magában hordozó párlatot a magyar gasztronómia univerzális alapanyagaként említenék, pedig akár így is lehetne!

A 2022-es évben az alma pálinka kerül a középpontba.

Az almának ott a helye a konyhában, pálinkaként is. Kezdjük az elején! Egy jó korty kedvet csinál a főzéshez. Egy másik pohárka alma számos ételt finomabbá tesz. A páclében csodákra képes, legyen szó húsról, zöldségekről, gyümölcsökről. Több ételbe főzés közben önthetünk is egy kis alma pálinkát, de vigyázzunk arra, hogy maradjon a végére is. Vagyis parfümként rápermetezhetjük desszertjeinkre.

Az igazi jó pálinka elsődlegesen kiváló étvágygerjesztőnek, ahogy őseinktől tanultuk. Étkezés közben az ízek elválasztójaként is kortyolhatjuk. Az étkezés után pedig, csapatóként”, ahogy a köznyelv használja, és nincs is rá jobb szó.

Természetesen az alma pálinkát kis mértékben használjuk az ételeinkben. Nem az alkoholtartalma, hanem az illata, az aromája a fontos. És ahány alma, annyiféle íz, savasság, mely könnyítheti, karakteresebbé, zamatosabbá teheti az ételeinket.

Aki elkalauzolja a Vendégeket az eseményen:

  • Segal Viktor chef, gasztronómiai tanácsadó, a Magyar Bocuse D’or Akadémia ikonikus alakja, a magyar szakácsválogatott egykori csapatkapitánya
  • Bróda Ferenc a Gyula Rouge Bistro séfje, aki 15 év angliai munkája után, Jamie Oliver kollégájaként a Windsori kastélyt az Almásy-kastélyra cseréli le.
  • Az Ízutazás házigazdája és a díjnyertes almapálinkákat bemutatja: Fabulya Attila okleveles pálinkabíráló, a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kóstolóház vezetője, dipWSET nemzetközi párlat és szivarszakértő

 

 

A program külön belépődíj köteles, amelynek ára 12.990 Ft.

Regisztráció előzetesen az info@gyulaipalinkafesztival.hu e-mail címen lehetséges.