Agárdi Pálinkafőzde

Az Agárdi Pálinkafőzde 2002-ben épült. Az évszázados tradíciókra építő szakértelem, a legkorszerűbb technológia, valamint a minden részletre kiterjedő gondoskodó figyelem ötvözésével a főzde a valódi magyar pálinka olyan, a legkifinomultabb ízlésnek is megfelelő, legmagasabb minőségi kategóriájú választékát kínálja, mely nemcsak a hazai fogyasztónak szerez meglepetést, de a Magyarországra látogató külföldiek számára is páratlan gasztronómiai élményt nyújt. Az Agárdi gyümölcspálinkák kizárólag a magyar gyümölcsre jellemző egyedi ízvilág jegyeit hordozzák.

 

Alexander Pálinkaház

A Pálinkaház 2015-ben nyílt meg Szentesen.

Fő tevékenységi területe a bérfőzés, de kis mennyiségben kereskedelmi pálinkát is főznek.

A minőségi pálinkafogyasztóknak szánt termékcsaláduk neve Alexander Pálinka, amely mintegy 10 féle pálinkát foglal magába.

Kereskedelmi pálinkáik készítésekor a hazánkra jellemző, hagyományos ízvilágot idézik meg, és elsősorban a régió gyümölcseit dolgozzák fel.

Pálinkáik sikerrel szerepeltek az első versenyeiken és természetesen örülnek az elért eredményeknek, de az igazi elismerés számukra az lenne, ha az Ön is ezekkel a pálinkákkal kínálná meg vendégeit, barátait, rokonait.

Árpád Pálinka

A valódi pálinka készítési művészet. E művészet minden titkát a pálinkát főző mesternek ismernie kell. Az Árpád pálinkák közül legfontosabb számukra a szilva íz világ, mivel a családi tulajdonban lévő 6 hektárnyi szilvaültetvény lehetővé teszi számukra, hogy a legmagasabb minőségű szilvapálinkát állítsák elő hazánkban. Termékeikhez csak 100 %-ban érett, egészséges, tiszta gyümölcsöt használnak fel. Hisznek abban és fáradoznak azért, hogy az Árpád Pálinkák a kiváló minőségű, legjobb magyar pálinkák közé tartozzanak, különleges élményt nyújtva ezzel a kulturált pálinkafogyasztás híveinek.

Békési Pálinka Zrt.

Hitvallásuk: Újrateremteni azt a közösségi érzést, amit egykoron a pálinkafőzés jelentett az emberek számára. A mai kor legmodernebb számítógép vezérlésű irányított erjesztési technológiáját alkalmazzák, így a gyümölcs tökéletes állapotban és időben kerül főzőüstbe. A pálinkafőzdében használják a hagyományos kétlépcsős kisüsti és a modern oszlopos rendszerű technológiát. Mindkét eljárással különböző pálinkát kapunk az adott gyümölcsből, így válogathatunk a hosszantartó gyümölcsíz és a „parfümös” pálinka között. Minden terméküket kézzel palackozzák. Céljuk, hogy olyan pálinkákat készítsenek, melyek mindenki igényét kielégítik.

Birkás Pálinka Kft.

A Vasi Hegyhát varázslatos vidékén ősidők óta növény és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak az emberek. Ahol pedig gyümölcs van, ott van pálinka is, így folyamatosan alakult pálinkafőzés hagyománya a térségben. Birkás István a 80-as évek végén kezdett a Magyarországon nagy hagyományokkal bíró pálinkafőzésbe. Magyarország különleges gyümölcsei, a gondosan válogatott alapanyagok, a korszerű berendezések, a kollégák megfelelő szakmai tapasztalata és a család – így garantálják minden egyes üveg Birkás Pálinka kitűnő minőségét.

Bolyhos és Fia Bt.

Családi vállalkozás, 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel. Több éves tapasztalat és régi családi receptek alapján jött létre a Bolyhos ágyas pálinka, amely 100 % étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből az országban egyedülálló technológiai eljárással készül. Az általuk szabadalmazott aszalt gyümölcs ágyon érlelt, tiszta aromájú, kellemes ízű hungaricumként is elfogadott pálinka, 6 hónapig a tartályokban érlelődik. Az érlelést követően, a palackozás, a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt tesznek az üvegekbe, majd erre töltik a pálinkát, ezt követően további 5-6 hónapig érlelik.  Céljuk, hogy minél több emberrel megismertessék és újra kedvelt, rendszeresen és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen a pálinka.

Éden-Tó Szeszfőzde Zrt.

A Sarkadi Éden-tó Szeszfőzdét, az ország első bérfőzdéjét 1983-ban alapította Dobi Imre kisiparos Sarkadon. A 33 éves múltra visszatekintő pálinkafőzde kezdetben lakossági bérfőzdeként üzemelt, azonban néhány éve tervbe vették a kereskedelmi főzést és a piacon való megjelenést. Termékeiket országos versenyekre viszik, hogy a jól megérdemelt arany, ezüst és bronz érmek, különdíjak, szakmai elismerések mellett országos és nemzetközi ismertséget szerezzenek pálinkáiknak. A vállalkozás szeretné megőrizni a hagyományt, a pálinka különlegességét, tradícióját, kézműves manufakturális jellegét.

Gusto Pálinkák

Elismert múlttal és sok éves tapasztalattal rendelkezik az alkoholos italok előállításában.

Családi tradíciók és receptek szintúgy, mint a mindig tökéletesre való törekvés segítik tevékenységük iránti elkötelezettségüket.

Kötelességüknek tartják az évszázados tradíciók megőrzését és az ezeken alapuló szakértelem továbbörökítését.

A tökéletesre való törekvés, a részletekre legaprólékosabban odaadó figyelem, a legkorszerűbb technológia és technikai felszerelés mind részei annak, hogy e nemes párlatokat olyan színvonalon legyenek képesek előállítani, hogy azok a legkifinomultabb ízlésűeknek is páratlan gasztronómiai élményt nyújtsanak.

A legmagasabb minőségi kategória eléréséhez hozzájárul az is, hogy pálinka lepárló üzemük a magyar gyümölcstermesztés egyik fellegvárában, Kecskemét mellett Lajosmizsén helyezkedik el. Ez a körzet Magyarország egyik napfényben leggazdagabb vidéke, ahol a napfényes órák száma a vegetációs időszakban eléri a 1770-at. Gyümölcspálinkáik kiváló ízvilágát az aranyhomok egyedülálló körülményei biztosítják.

Gyulai Pálinka Manufaktúra

Illatos, ízes gyümölcsökből főznek tiszta, finom, 100%-os párlatokat, melyeknek 20-22 °C fokon kóstolva, minden egyes cseppjében ott érezhető a gyümölcs bársonyos lelke. Pálinkáik íze mögött nem marad el az eredményesség sem. A HunDeszt 2008 Magyar Nemzeti Pálinkaversenyről erdei som és bodzapálinkáik 2 aranyat, vilmoskörtéjük pedig egy ezüstöt hozott el. A világ legnagyobb pálinkaversenyén, a bécsi Destillata 2009-ben Jonathan almapálinkájuk ezüstérmes, bodzapálinkájuk pedig bronzérmes lett.

Kontyos Borház

A gyümölcsbor előállító üzem teljes mértékben családi vállalkozás, mely évtizedek óta gyümölcstermesztéssel és feldolgozással, bortermeléssel és borkereskedelemmel foglalkozik.

Abban hisznek, hogy jó minőségű bort csak kitűnő alapanyagból lehet készíteni. Boraikat rendkívül magas gyümölcstartalom jellemzi, csak az adott gyümölcs felhasználásával, hagyományos borászati eljárással készülnek, nem tartalmaznak hozzáadott mesterséges szín, illetve ízfokozó anyagokat. Munkájuk során szem előtt tartják mind a tradicionális, mind a modern borkészítést, mely kiváló minőségű kézműves borokat eredményez.

Magna Pálinka

A pálinkafőzés manufakturális rendszerben történik, azaz egy-egy üveg gondos kezeken fut keresztül, mielőtt piacra kerül. A pálinkához felhasznált különböző gyümölcsök kitűnőek, étkezési minőségűek. Kiválogatásuk gondos munkával történik, majd fatüzelésű rézüstökbe kerülnek. Az összes pálinkájuk kisüsti, ezer liternél kisebb, esetükben színtiszta réz lepárlókészülékkel, kétszeri szakaszos lepárlással készül. Céljuk a magyar pálinkakultúra fenntartása, egy minőségi alapanyagokból, szívvel-lélekkel készült Hungarikum bemutatási a világpiacnak. A Magna pálinka ezt képviseli.

Márton és Lányai Pálinka

Az 1991-ben alapított vállalkozás Tolna megyében, Györkönyben található. Márton János 1991 óta szenvedélyének tekinti a pálinkák és a különböző gyümölcspárlatok készítését. Igazi mesterhez híven évről évre tökéletesebbre csiszolja termékeit, melyek minőségét több tucat hazai és nemzetközi díj fémjelez. Olyan új ízek fűződnek a nevéhez, mint a málna, vagy az Irsai Olivér szőlőpálinka.

A Márton és lányai igazi családi manufaktúra – a szó legnemesebb értelmében – termékeinek egyedi ízei és páratlan minősége szimbolizálja, mit jelent a világszínvonal a párlatok világában.

Palotás Pálinkaház

Az Alföld peremén, Cegléd közelében termett hibátlan, válogatott gyümölcsökből készül nagy szorgalommal és hozzáértéssel a Palotás Pálinka. A főzés és a palackozás egyaránt kézműves technológiával történik. Ezáltal minden tekintetben egyedi termékeket kínálnak, mely hűen tükrözi a környék egyedi ízvilágát. A pálinka egy igazi társasági ital, beszélgetős, barátkozós párlat. Hangulat, környezet és jó társaság kell hozzá. A pálinka lényege nem a szesz, hanem a gyümölcs. Az illat és az ír harmóniája.Fedezze fel Ön is a Palotás Pálinkák egyedi aroma világát, a „Palackba zárt gyümölcsliget”-et!

Panyolai Szilvórium Zrt.

A Panyolai Szilvórium Magyarország egyik legnagyobb gyümölcskertjének, a Szatmár-Beregi Síkságnak a közepén, három folyó ölelésében található. A Panyolai Pálinkák titka a hely, az ott termő gyümölcsök, a megfelelő időzítés, a nemzedékről nemzedékre öröklődő tapasztalat, a részletekre kiterjedő alaposság és a tisztességesen végzett munka egészséges elegye. Legendás pálinkái közé tartozik a meggypálinka, szilvapálinka, körtepálinka és az almapálinka. Az Elixír pálinkák készítése során a tökéletességre törekszenek: válogatott, hibátlan gyümölcs, nagy odafigyeléssel történő lepárlás, eperfahordóban történő pihentetés az alapja.

Schiszler Pálinkaház

A Schiszler pálinkák az Alföld gyümölcseinek legjavát zárják üvegbe. A magas minőségű pálinka nemcsak a régió kiváló termőföldjeinek, de az itt élő emberek kitartó munkájának is köszönhető, mellyel megteremtették a virágzó szőlő és gyümölcsültetvényeket. A minden részletében modern épület egyszerre szolgál kóstolóteremként és pálinkafőzdeként.

Modern főzde, az ország egyik legkiválóbb gyümölcstermő vidéke, több évtizedes szakmai tapasztalat és igény egy miden részletében minőségi ital előállítására – ez a Schiszler pálinkák titka.

Sendula Pálinkaház

Családi vállalkozás Bács-Kiskun megye szívében, Kecelen. 2010 óta foglalkoznak pálinkafőzéssel. Céljuk kizárólag prémium kategóriájú termékek előállítása, a fogyasztók igényeinek maximális kielégítése. Az igazi pálinka magában hordozza a gyümölcs tisztaságát, illatát, zamatát, a főzőmester szakmai tudását. A jó pálinka alapja a jó alapanyag, ezért rendkívüli figyelmet fordítanak arra, hogy kizárólag válogatott, érett, egészséges gyümölcsök kerüljenek feldolgozásra. Termékeiket Kecelen és környékén termett gyümölcsökből készítik, amelyek közül törköly- és szőlőpálinkáik saját ültetvényeiken termett szőlőkből készülnek, ezáltal a minőségi termelés biztosított és ellenőrzött.

Szekeres Pálinka

Pálinka készítő családi vállalkozás, mely 1992 óta sikeresen működik, fejlesztve a pálinkakészítés mozzanatait. Termékeik országszerte keresettek. Különféle pálinkáik számos díjat nyertek az évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Kisüsti Fesztiválon. Sikerük titka abban rejlik, hogy a hungarikumnak számító termék gyártásának valamennyi fázisában csak a minőséget tartják elfogadhatónak. Az érett gyümölcs eredeti ízét és zamatát őrzik a Szekeres Pálinkák, ezért a Szekeres név forgalommá vált a jó pálinka kedvelőinek körében.Akácmézes barackpálinkájuk a „Magyarország legjobb pálinkája” díjjal lett kitűntetve 2005-ben.

Szicsek Pálinkafőzde

A Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely, Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. A Szicsek Pálinkák hagyományos technológiával, kisüsti eljárással, szigorú szakmai precizitással készülnek. A termesztett és vadon termő gyümölcsök széles skálájának feldolgozása és a sokféle kiszerelés lehetőséget ad arra, hogy a pálinkaszerető közönség a homoki pálinkafőzde termékei között felfedezze kedvenc ízeit. Szicsek János pálinka iránti elkötelezettségét jelzi a Magyar Pálinka Háza megalapítása, amellyel a szakma művelői és a pálinka fogyasztói előtt tiszteleg. A ház a pálinkafőző szakma összefogásának jelképe.

Zimek Pálinka

A Zimek Pálinka Manufaktúra a kezdetektől fogva kifejezetten a Balaton környékén termő gyümölcsök feldolgozására alapozta a főzde munkáját, és elkötelezett volt az iránt, hogy csakis a legkiválóbb gyümölcsöket használja fel pálinkáihoz, többek között ennek is köszönhető azok különlegesen jó minősége. A Manufaktúra pálinkáiba garantáltan nem kerül cukor, sem egyéb mesterséges vagy természetes aroma. Szakemberei nagy gonddal válogatják ki a teljesen érett, hibátlan gyümölcsöket, és külön figyelmet fordítanak arra, hogy azok feldolgozása is kíméletes legyen. Filozófiájuk szerint „a jó gyümölcs már elengedte a fa ágát, de még nem érte el a talajt”.

Zsindelyes Pálinka

1984-ben, Érpatakon alakult családi vállalkozás. Céljuk kettős volt. Egyrészt a saját kereskedelmi pálinkafőzés beindítása, másrészt a helyi lakosság bérfőzési igényét szerették volna kielégíteni. A lepárlás hagyományos kétlépcsős vörösrézüstökben történik. A pálinkafőzés befejezése után termékeiket saválló tartályokban több hétig pihentetik, ahol állandó hőmérsékleten kialakulnak a kívánt íz és zamatanyagok. Csak a megfelelő érzékszervi tulajdonságok kialakulása után palackozzák és adják kereskedelmi forgalomba a pálinkákat. Azt szeretnék elérni, hogy a vevőik biztosak legyen abban, ha a Zsindelyes Pálinkát vásárolják meg, mindig ugyanazt a remek minőségű terméket találják a palackban.