Agárdi Pálinkafőzde

Az Agárdi Pálinkafőzde 2002-ben épült. Az évszázados tradíciókra építő szakértelem, a legkorszerűbb technológia, valamint a minden részletekre kiterjedő gondoskodó figyelem ötvözésével a főzde a valódi magyar pálinka olyan, a legkifinomultabb ízlésnek is megfelelő, legmagasabb minőségi kategóriájú választékát kínálja, mely nemcsak a hazai fogyasztónak szerez meglepetést, de a Magyarországra látogató külföldiek számára is páratlan gasztronómiai élményt nyújt. Az Agárdi gyümölcspálinkák kizárólag a magyar gyümölcsre jellemző egyedi ízvilág jegyeit hordozzák, limitált mennyiségben, sorszámozva kerülnek a polcokra. Törekvésük eredményességét számtalan hazai és nemzetközi elismerés is igazolja.

Békési Pálinka Zrt.

Hitvallásuk: Újrateremteni azt a közösségi érzést, amit egykoron a pálinkafőzés jelentette az emberek számára. A mai kor legmodernebb számítógép vezérlésű irányított erjesztési technológiáját alkalmazzák, így a gyümölcs tökéletes állapotban és időben kerül főzőüstbe. A pálinkafőzdében használják a hagyományos kétlépcsős kisüsti és a modern oszlopos rendszerű technológiát. Mindkét eljárással különböző pálinkát kapunk az adott gyümölcsből, így válogathatunk a hosszantartó gyümölcsíz és a „parfümös” pálinka között. Minden terméküket kézzel palackozzák. Céljuk, hogy olyan pálinkákat készítsenek, melyek mindenki igényét kielégítik.

Birkás Pálinka Kft.

A Vasi Hegyhát varázslatos vidékén ősidők óta növény és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak az emberek. Ahol pedig gyümölcs van, ott van pálinka is, így folyamatosan alakult a pálinkafőzés hagyománya a térségben. Birkás István a 80-as években kezdett a Magyarországon nagy hagyományokkal bíró pálinkafőzésbe. Magyarország különleges gyümölcsei, a gondosan válogatott alapanyagok, a korszerű berendezések, a kollégák megfelelő szakmai tapasztalata és a család – így garantálják minden egyes üveg Birkás Pálinka kitűnő minőségét.

Bolyhos és Fia Bt.

Családi vállalkozás, 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel. Több éves tapasztalat és régi családi receptek alapján jött létre a Bolyhos ágyas pálinka, amely 100 % étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből az országban egyedülálló technológiai eljárással készül. Az általuk szabadalmazott aszalt gyümölcs ágyon érlelt, tiszta aromájú, kellemes ízű hungaricumként is elfogadott pálinka, 6 hónapig tartályokban érlelődik. Az érlelést követően, a palackozás, a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt tesznek az üvegekbe, majd erre töltik a pálinkát, ezt követően további 5-6 hónapig érlelik. Céljuk, hogy minél több emberrel megismertessék és újra kedvelt, rendszeresen és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen a pálinka.

Gusto Pálinkák

A cég elismert múlttal és sok éves tapasztalattal rendelkezik az alkoholos italok előállításában. Családi tradíciók és receptek szintúgy, mint a mindig tökéletesre való törekvés segítik tevékenységük iránti elkötelezettségüket. Kötelességüknek tartják az évszázados tradíciók megőrzését és az ezeken alapuló szakértelem továbbörökítését. A tökéletesre való törekvés, a részletekre legaprólékosabban odaadó figyelem, a legkorszerűbb technológia és technikai felszerelés mind részei annak, hogy e nemes párlatokat olyan színvonalon legyenek képesek előállítani, hogy azok a legkifinomultabb ízlésűeknek is páratlan gasztronómiai élményt nyújtsanak. A legmagasabb minőségi kategória eléréséhez hozzájárul az is, hogy pálinka lepárló üzemük a magyar gyümölcstermesztés egyik fellegvárában, Kecskemét mellett Lajosmizsén helyezkedik el. Ez a körzet Magyarország egyik napfényben leggazdagabb vidéke, ahol a napfényes órák száma a vegetációs időszakban eléri a 1770-at. Gyümölcspálinkáik kiváló ízvilágát az aranyhomok egyedülálló körülményei biztosítják.

Gyulai Pálinka Manufaktúra

Illatos, ízes gyümölcsökből főznek tiszta, finom, 100%-os párlatokat, melyeknek 20-22 °C fokon kóstolva, minden egyes cseppjében ott érezhető a gyümölcs bársonyos lelke. Pálinkáik íze mögött nem marad el az eredményesség sem. A HunDeszt 2008 Magyar Nemzeti Pálinkaversenyről erdei som és bodzapálinkáik 2 aranyat, vilmoskörtéjük pedig egy ezüstöt hozott el. A világ legnagyobb pálinkaversenyén, a bécsi Destillata 2009-ben Jonathan almapálinkájuk ezüstérmes, bodzapálinkájuk pedig bronzérmes lett.

Keve Manufaktúra

Társaságuk 1990-ben alakult, saját fejlesztésű, gyógynövény alapú gyógytermékeket és étrend kiegészítőket, valamint natúr kozmetikumokat fejlesztenek és gyártanak.
A pálinkával 2008-ban kezdtek el foglalkozni és hét évnyi kísérleti fejlesztések eredményeként 2014. év második felére jutottak el oda, hogy saját készítésű, saját márkanév alatt megjelenő gyümölcspálinkákat tudjanak előállítani és forgalmazni. A termékekhez a gyümölcsöt ellenőrzött, külső beszállítótól vásárolják, a cefrézést, lefőzést, érlelést, palackozást és értékesítést pedig maguk végzik.
A Keve Manufaktúra néven piacra kerülő pálinkánkat jelenleg 5 ízben készítik: aszú szőlő (tölgyfa hordóban érlelve), sárgamuskotály szőlő, besztercei szilva (tölgyfa hordóban érlelve), gönci barack (eperfa hordóban érlelve) és fürtös meggypálinka.

Kontyos Borház

A gyümölcsbor előállító üzem teljes mértékben családi vállalkozás, mely évtizedek óta gyümölcstermesztéssel és feldolgozással, bortermeléssel és borkereskedelemmel foglalkozik. Kiemelt figyelmet szentelnek a gyümölcsök minőségére, abban hisznek, hogy jó minőségű bort csak kitűnő alapanyagból lehet készíteni. Boraikat rendkívül magas gyümölcstartalom jellemzi, kifejezetten csak magyar gyümölcsökből készítik, hiszen a sok napsütés, a klíma illetve hazánk termelőföldje együttesen páratlan íz-, és zamatanyagokkal szolgálnak. Céljuk, hogy hagyományos borászati eljárással, mesterséges aromák nélkül olyan nemes és valódi gyümölcsborokat készítsenek, melyek frissességükben, zamatukban teljesen megőrzik az érett, lédús gyümölcs esszenciáját.

Magna Pálinka

2010-ben alapították cégüket azzal a határozott céllal, hogy a magyar pálinka- és likőrpiacra egy új, innovatív és fiatalos lendületet hozzanak, megtartva a pálinkakészítés évszázados hagyományait: Főzdéjük fatüzelésű, teljes egészében vörösrézből készült lepárló berendezésekkel rendelkezik, az étkezési minőségű gyümölcsök feldolgozásától a késztermék palackozásáig minden manufakturális rendszerben működik. Céljuk a magyar pálinkakultúra fenntartása, egy minőségi alapanyagokból, szívvel-lélekkel készült hungaricum bemutatása a világpiacnak és hogy a kiváló hazai gyümölcsök páratlan íz- és aromavilágát maximálisan megőrizve olyan terméket állítsanak elő, amit elfogyasztva elégedetten mondhatjuk: Kérek még egyet! A Magna pálinka ezt képviseli.

Miskolci Likőrgyár Zrt.

A Miskolci Likőrgyár Zrt ősét 1916-ban alapították meg a borsodi megyeszékhelyen, idén ünnepli 102 éves fennállását. Cégünk égetett szeszesitalokat és likőröket gyárt, melyeket hidegszesz eljárással állítunk elő. Ezek magukba foglalják a hagyományos likőröket, krémlikőröket, brandyket. Jelenleg 130 fajta terméket forgalmazunk.
A Likőrgyár már jó néhány éve külön termékcsaládként kezeli a kiváló minőségű valódi pálinkáit. Az elegáns palackokba töltött italok az abaúji, borsodi, gömöri és zempléni táj legjellegzetesebb ízeit hordozzák.
A 2004-ben létrehozott Prekop Pálinkamanufaktúrában célul tűztük ki a hungaricumként elismert kiváló magyar pálinka készítését és megismertetését a fogyasztókkal.
Vállalatunk 2006-ban jelent meg a bio pálinkákkal, melyek alapanyagait a világörökség részét képező Aggteleki Nemzeti Park területéről szállítjuk. Bio pálinkáink a Bio Kontroll Hungária által ellenőrzötten készülnek és kerülnek forgalomba.
A Miskolci Likőrgyár Zrt.-nél 1999-ben kezdtük el gyártani a Lillafüredi ásványvizet, mely magában foglalja a Bükk hegység karsztvidékének ásványi anyagait és kristálytiszta levegőjét.

Panyolai Szilvórium Zrt.

A Panyolai Szilvórium Magyarország egyik legnagyobb gyümölcskertjének, a Szatmár-Beregi Síkságnak a közepén, három folyó ölelésében található. A Panyolai Pálinkák Magyarország legkedveltebb és legkifinomultabb italai közé tartoznak. Az elismerés alapja az ott termő gyümölcsök, a megfelelő időzítés, a termékek készítési módja, a nemzedékről nemzedékre szálló tapasztalat, a részletekre kiterjedő alaposság és a tisztességesen végzett munka elegye. Legendás pálinkái közé tartozik a meggypálinka, szilvapálinka, körtepálinka és az almapálinka. Az Elixír pálinkák készítése során a tökéletességre törekszenek: válogatott, hibátlan gyümölcs, nagy odafigyeléssel történő lepárlás, eperfahordóban történő pihentetés az alapja. A Panyolai Pálinkák mindegyike magas értéket képviselő kézműves termék.

Rajal-Birs

A párlat (rakija) főzése, hagyománya és tapasztalata Szerbiában több évszázados, gyártását pedig 1999 óta alkalmazzák. Termékeik különlegesek, egyedülálló tulajdonsággal és egyedi, különleges ízzel rendelkeznek. Termékeik: birsalma és sárgabarack párlat, valamint birsalma likőr és sárgabarack likőr.

Ostorosbor Pincészet

Magyarország északi részén, a Bükk hegység lábánál alakult ki az Egri történelmi borvidék, amelynek a legnagyobb, és az egyik legismertebb borászati cége. A saját és vásárolt mintegy 6-7 ezer tonna kiváló szőlőtermésből évente 4-45 ezer hektoliter bort készítenek. Saját töltősorainkról évente közel 5 millió palack Ostorosbor kerül az üzletekbe. A fesztiválon bemutatják saját szőlő pálinkájukat is.

Sendula Pálinka

Családi vállalkozás Bács-Kiskun megye szívében, Kecelen. 2010 óta foglalkoznak pálinkafőzéssel. Céljuk kizárólag prémium kategóriájú termékek előállítása, a fogyasztók igényeinek maximális kielégítése. Az igazi pálinka magában hordozza a gyümölcs tisztaságát, illatát, zamatát, a főzőmester szakmai tudását. A jó pálinka alapja a jó alapanyag, ezért rendkívüli figyelmet fordítanak arra, hogy kizárólag válogatott, érett, egészséges gyümölcsök kerüljenek feldolgozásra. Termékeiket Kecelen és környékén termett gyümölcsökből készítik, amelyek közül törköly- és szőlőpálinkáik saját ültetvényeiken termett szőlőkből készülnek, ezáltal a minőségi termelés biztosított és ellenőrzött.

Szabolcsi Házi Pálinka

A Szabolcsi Házi Pálinka nem egy kereskedelmi pálinkafőzde termékei, hanem saját készítésű pálinkák. A tulajdonos a legjobb minőségű gyümölcsöket házi módszerekkel dolgozza fel házi kisüzemi módszerekkel, és a cefrét nagy szakértelemmel készíti. Több fesztiválon is sikerrel mutatkoztak be a termékek, a Gyulai Pálinkafesztiválon először kóstolhatják meg a látogatók!

Szicsek Pálinkafőzde

A Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely, Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. A Szicsek Pálinkák hagyományos technológiával, kisüsti eljárással, szigorú szakmai precizitással készülnek. A termesztett és vadon termő gyümölcsök széles skálájának feldolgozása és a sokféle kiszerelés lehetőséget ad arra, hogy a pálinkaszerető közönség a homoki pálinkafőzde termékei között felfedezze kedvenc ízeit. Mára már termékeikkel jelen vannak külföldön is. Mind a hazai, mind a külföldi piacon való helytállást nem lehetne másként elérni, mint állandó, megbízható minőségű termékkel. Pálinkáik helytállnak a különböző megmérettetéseken is. Folyamatosan bővítik termékpalettájukat, új és új pálinkával elégítik ki a különlegességekre vágyó fogyasztó igényeit.

Zimek Pálinka

A Zimek Pálinka Manufaktúra a kezdetektől fogva kifejezetten a Balaton környékén termő gyümölcsök feldolgozására alapozta a főzde munkáját, és elkötelezett volt az iránt, hogy csakis a legkiválóbb gyümölcsöket használja fel pálinkáihoz, többek között ennek is köszönhető azok különlegesen jó minősége. A Manufaktúra pálinkáiba garantáltan nem kerül cukor, sem egyéb mesterséges vagy természetes aroma. Szakemberei nagy gonddal válogatják ki a teljesen érett, hibátlan gyümölcsöket, és külön figyelmet fordítanak arra, hogy azok feldolgozása is kíméletes legyen. Filozófiájuk szerint „ a jó gyümölcs már elengedte a fa ágát, de még nem érte el a talajt”.

Zsindelyes Pálinkafőzde

1984-ben, Érpatakon alakult családi vállalkozás. Céljuk kettős volt. Egyrészt a saját kereskedelmi pálinkafőzés beindítása, másrészt a helyi lakosság bérfőzési igényét szerették volna kielégíteni. A lepárlás hagyományos kétlépcsős vörösrézüstökben történik. A pálinkafőzés befejezése után termékeiket saválló tartályokban több hétig pihentetik, ahol állandó hőmérsékleten kialakulnak a kívánt íz és zamatanyagok. Csak a megfelelő érzékszervi tulajdonságok kialakulása után palackozzák és adják kereskedelmi forgalomba a pálinkákat. Azt szeretnék elérni, hogy a vevőik biztosak legyen abban, ha a Zsindelyes Pálinkát vásárolják meg, mindig ugyanazt a remek minőségű terméket találják a palackban.