Agárdi Pálinkafőzde

Az Agárdi Pálinkafőzde 2002-ben épült. Az évszázados tradíciókra építő szakértelem, a legkorszerűbb technológia, valamint a minden részletekre kiterjedő gondoskodó figyelem ötvözésével a főzde a valódi magyar pálinka olyan, a legkifinomultabb ízlésnek is megfelelő, legmagasabb minőségi kategóriájú választékát kínálja, mely nemcsak a hazai fogyasztónak szerez meglepetést, de a Magyarországra látogató külföldiek számára is páratlan gasztronómiai élményt nyújt. Az Agárdi gyümölcspálinkák kizárólag a magyar gyümölcsre jellemző egyedi ízvilág jegyeit hordozzák, limitált mennyiségben, sorszámozva kerülnek a polcokra. Törekvésük eredményességét számtalan hazai és nemzetközi elismerés is igazolja.

Alexander Pálinka

A Pálinkaház 2015-ben nyílt meg Szentesen.

Fő tevékenységi területe a bérfőzés, de kis mennyiségben kereskedelmi pálinkát is főznek.

A minőségi pálinkafogyasztóknak szánt termékcsaláduk neve Alexander Pálinka, amely mintegy 10 féle pálinkát foglal magába.

Kereskedelmi pálinkáik készítésekor a hazánkra jellemző, hagyományos ízvilágot idézik meg, és elsősorban a régió gyümölcseit dolgozzák fel.

Pálinkáik sikerrel szerepeltek az első versenyeiken és természetesen örülnek az elért eredményeknek, de az igazi elismerés számukra az lenne, ha az Ön is ezekkel a pálinkákkal kínálná meg vendégeit, barátait, rokonait.

 

Árpád Pálinka

A valódi pálinka készítése művészet, a pálinkamester pedig a művész, minden titkok tudója. Minden egyes pálinka magán viseli alkotója keze nyomát. Az Árpád pálinkák közül legfontosabb számukra a szilva íz világ, mivel a családi tulajdonban lévő 6 hektárnyi szilvaültetvény lehetővé teszi számukra, hogy a legmagasabb minőségű szilvapálinkát állítsák elő hazánkban. Termékeikhez csak 100%-ban érett, egészséges, tiszta gyümölcsöt használnak fel. Hisznek abban és fáradoznak azért, hogy az Árpád Pálinkák a kiváló minőségű, legjobb magyar pálinkák közé tartozzanak, különleges élményt nyújtva ezzel a kulturált pálinkafogyasztás híveinek.

Békési Pálinka Zrt.

Hitvallásuk: Újrateremteni azt a közösségi érzést, amit egykoron a pálinkafőzés jelentette az emberek számára. A mai kor legmodernebb számítógép vezérlésű irányított erjesztési technológiáját alkalmazzák, így a gyümölcs tökéletes állapotban és időben kerül főzőüstbe. A pálinkafőzdében használják a hagyományos kétlépcsős kisüsti és a modern oszlopos rendszerű technológiát. Mindkét eljárással különböző pálinkát kapunk az adott gyümölcsből, így válogathatunk a hosszantartó gyümölcsíz és a „parfümös” pálinka között. Minden terméküket kézzel palackozzák. Céljuk, hogy olyan pálinkákat készítsenek, melyek mindenki igényét kielégítik.

Birkás Pálinka Kft.

A Vasi Hegyhát varázslatos vidékén ősidők óta növény és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak az emberek. Ahol pedig gyümölcs van, ott van pálinka is, így folyamatosan alakult a pálinkafőzés hagyománya a térségben. Birkás István a 80-as években kezdett a Magyarországon nagy hagyományokkal bíró pálinkafőzésbe. Magyarország különleges gyümölcsei, a gondosan válogatott alapanyagok, a korszerű berendezések, a kollégák megfelelő szakmai tapasztalata és a család – így garantálják minden egyes üveg Birkás Pálinka kitűnő minőségét.

Bolyhos és Fia Bt.

Családi vállalkozás, 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel. Több éves tapasztalat és régi családi receptek alapján jött létre a Bolyhos ágyas pálinka, amely 100 % étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből az országban egyedülálló technológiai eljárással készül. Az általuk szabadalmazott aszalt gyümölcs ágyon érlelt, tiszta aromájú, kellemes ízű hungaricumként is elfogadott pálinka, 6 hónapig tartályokban érlelődik. Az érlelést követően, a palackozás, a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt tesznek az üvegekbe, majd erre töltik a pálinkát, ezt követően további 5-6 hónapig érlelik. Céljuk, hogy minél több emberrel megismertessék és újra kedvelt, rendszeresen és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen a pálinka.

Bulyáki Pálinka

Több mint 30 éves tapasztalat szól a Bulyáki Pálinka mellett. Sok év bérfőzés gyakorlatait ültették át a kereskedelmi pálinkafőzésbe, így jelentek meg a piacon 2008-ban az első palackozott pálinkáik. Náluk a hagyományok a modern pálinkafőzés alappilléreivel vannak ötvözve. A válogatott, egészséges magyar gyümölcsöket frissen dolgozzák fel, a fermentációt precíz odafigyeléssel, irányított erjesztéssel végzik. A minőségi gyümölcscefrét tradicionális, kétlépcsős kisüsti rendszeren párolják, amely teljes egészében, a főzőüsttől, a páracsöveken át, az eprüvetta nyílásáig rézből készült. Ma már igazi családi vállalkozásként működnek, amely biztosítja a hosszú távú, magas minőséget, hisz a vér és a név kötelez, mindenkinek saját érdeke, hogy a fogyasztók kimagasló minőséget tölthessenek a poharukba, így őrizve a magyar hagyományokat. Céljuk, hogy a pálinkáikra ne csak termékként tekintsenek, hanem mint egy élmény, amelynek minden pillanatát élvezni kell, hisz az élet egy korty, s nem mindegy mivel töltjük meg a poharunkat!

Éden-Tó Szeszfőzde Bt.

Az Éden-tó Szeszfőzdét, az ország első bérfőzdéjét 1983-banalapította Dobi Imre kisiparos Sarkadon. A 35 éves múltra visszatekintő pálinkafőzde kezdetben lakossági bérfőzdeként üzemelt, azonban néhány éve tervbe vették a kereskedelmi főzést és a piacon való megjelenést. Termékeiket országos versenyekre viszik, hogy a jól megérdemelt arany, ezüst és bronzérmek, különdíjak, szakmai elismerések mellett országos és nemzetközi ismertséget is szerezzenek pálinkáiknak. A vállalkozás szeretné megőrizni a hagyományt, a pálinka különlegességét, tradícióját, kézműves manufakturális jellegét.

Gong Pálinkaház

A pálinkaház az ízek-illatok-gyümölcsök igazi játszótere a szó legnemesebb értelmében. A tulajdonosok csak válogatott gyümölcsök felhasználásával készítik minőségi pálinkáikat. Az alapanyag beszerzésénél kiemelt szempontként kezelik, hogy a gyümölcsöt a környező kistérségből szerezzék be, ezáltal is erősítve a Pálinkaház által kínált termékek helyi jellegét.  Az eltelt időszakban már látszik a befektetett munka eredménye, hiszen a Kárpát-medencei Pálinka-, és Párlatversenyen a GONG pálinkacsalád különdíjat kapott, és a 2017-es Irsai Olivér szőlő pálinka aranyéremmel lett elismerve. Az idei évben Szegeden megrendezésre kerülő Toros Pálinka fesztiválon, szintén Irsai Olivér szőlő pálinkánk nyerte el a zsűri tetszését, így megkaptuk a Fesztivál pálinkája díjat.

Gusto Pálinkák

A cég elismert múlttal és sok éves tapasztalattal rendelkezik az alkoholos italok előállításában. Családi tradíciók és receptek szintúgy, mint a mindig tökéletesre való törekvés segítik tevékenységük iránti elkötelezettségüket. Kötelességüknek tartják az évszázados tradíciók megőrzését és az ezeken alapuló szakértelem továbbörökítését. A tökéletesre való törekvés, a részletekre legaprólékosabban odaadó figyelem, a legkorszerűbb technológia és technikai felszerelés mind részei annak, hogy e nemes párlatokat olyan színvonalon legyenek képesek előállítani, hogy azok a legkifinomultabb ízlésűeknek is páratlan gasztronómiai élményt nyújtsanak. A legmagasabb minőségi kategória eléréséhez hozzájárul az is, hogy pálinka lepárló üzemük a magyar gyümölcstermesztés egyik fellegvárában, Kecskemét mellett Lajosmizsén helyezkedik el. Ez a körzet Magyarország egyik napfényben leggazdagabb vidéke, ahol a napfényes órák száma a vegetációs időszakban eléri a 1770-at. Gyümölcspálinkáik kiváló ízvilágát az aranyhomok egyedülálló körülményei biztosítják.

 

Gyulai Pálinka Manufaktúra

Illatos, ízes gyümölcsökből főznek tiszta, finom, 100%-os párlatokat, melyeknek 20-22 °C fokon kóstolva, minden egyes cseppjében ott érezhető a gyümölcs bársonyos lelke. Pálinkáik íze mögött nem marad el az eredményesség sem. A HunDeszt 2008 Magyar Nemzeti Pálinkaversenyről erdei som és bodzapálinkáik 2 aranyat, vilmoskörtéjük pedig egy ezüstöt hozott el. A világ legnagyobb pálinkaversenyén, a bécsi Destillata 2009-ben Jonathan almapálinkájuk ezüstérmes, bodzapálinkájuk pedig bronzérmes lett.

Keve Manufaktúra

Társaságuk 1990-ben alakult, saját fejlesztésű, gyógynövény alapú gyógytermékeket és étrend kiegészítőket, valamint natúr kozmetikumokat fejlesztenek és gyártanak.

A pálinkával 2008-ban kezdtek el foglalkozni és hét évnyi kísérleti fejlesztések eredményeként 2014. év második felére jutottak el oda, hogy saját készítésű, saját márkanév alatt megjelenő gyümölcspálinkákat tudjanak előállítani és forgalmazni. A termékekhez a gyümölcsöt ellenőrzött, külső beszállítótól vásárolják, a cefrézést, lefőzést, érlelést, palackozást és értékesítést pedig maguk végzik.

A Keve Manufaktúra néven piacra kerülő pálinkánkat jelenleg 5 ízben készítik: aszú szőlő (tölgyfa hordóban érlelve), sárgamuskotály szőlő, besztercei szilva (tölgyfa hordóban érlelve), gönci barack (eperfa hordóban érlelve) és fürtös meggypálinka.

 

Kontyos Borház

A gyümölcsbor előállító üzem teljes mértékben családi vállalkozás, mely évtizedek óta gyümölcstermesztéssel és feldolgozással, bortermeléssel és borkereskedelemmel foglalkozik. Kiemelt figyelmet szentelnek a gyümölcsök minőségére, abban hisznek, hogy jó minőségű bort csak kitűnő alapanyagból lehet készíteni. Boraikat rendkívül magas gyümölcstartalom jellemzi, kifejezetten csak magyar gyümölcsökből készítik, hiszen a sok napsütés, a klíma illetve hazánk termelőföldje együttesen páratlan íz-, és zamatanyagokkal szolgálnak. Céljuk, hogy hagyományos borászati eljárással, mesterséges aromák nélkül olyan nemes és valódi gyümölcsborokat készítsenek, melyek frissességükben, zamatukban teljesen megőrzik az érett, lédús gyümölcs esszenciáját.

Magna Pálinka

2010-ben alapították cégüket azzal a határozott céllal, hogy a magyar pálinka- és likőrpiacra egy új, innovatív és fiatalos lendületet hozzanak, megtartva a pálinkakészítés évszázados hagyományait: Főzdéjük fatüzelésű, teljes egészében vörösrézből készült lepárló berendezésekkel rendelkezik, az étkezési minőségű gyümölcsök feldolgozásától a késztermék palackozásáig minden manufakturális rendszerben működik. Céljuk a magyar pálinkakultúra fenntartása, egy minőségi alapanyagokból, szívvel-lélekkel készült hungaricum bemutatása a világpiacnak és hogy a kiváló hazai gyümölcsök páratlan íz- és aromavilágát maximálisan megőrizve olyan terméket állítsanak elő, amit elfogyasztva elégedetten mondhatjuk: Kérek még egyet! A Magna pálinka ezt képviseli.

Miskolci Likőrgyár Zrt.

A Miskolci Likőrgyár Zrt ősét 1916-ban alapították meg a borsodi megyeszékhelyen, idén ünnepli 102 éves fennállását. Cégünk égetett szeszesitalokat és likőröket gyárt, melyeket hidegszesz eljárással állítunk elő. Ezek magukba foglalják a hagyományos likőröket, krémlikőröket, brandyket. Jelenleg 130 fajta terméket forgalmazunk.

A Likőrgyár már jó néhány éve külön termékcsaládként kezeli a kiváló minőségű valódi pálinkáit. Az elegáns palackokba töltött italok az abaúji, borsodi, gömöri és zempléni táj legjellegzetesebb ízeit hordozzák.

A 2004-ben létrehozott Prekop Pálinkamanufaktúrában célul tűztük ki a hungaricumként elismert kiváló magyar pálinka készítését és megismertetését a fogyasztókkal.

Vállalatunk 2006-ban jelent meg a bio pálinkákkal, melyek alapanyagait a világörökség részét képező Aggteleki Nemzeti Park területéről szállítjuk. Bio pálinkáink a Bio Kontroll Hungária által ellenőrzötten készülnek és kerülnek forgalomba.

A Miskolci Likőrgyár Zrt.-nél 1999-ben kezdtük el gyártani a Lillafüredi ásványvizet, mely magában foglalja a Bükk hegység karsztvidékének ásványi anyagait és kristálytiszta levegőjét.

 

Panyolai Szilvórium Zrt.

A Panyolai Szilvórium Magyarország egyik legnagyobb gyümölcskertjének, a Szatmár-Beregi Síkságnak a közepén, három folyó ölelésében található. A Panyolai Pálinkák Magyarország legkedveltebb és legkifinomultabb italai közé tartoznak. Az elismerés alapja az ott termő gyümölcsök, a megfelelő időzítés, a termékek készítési módja, a nemzedékről nemzedékre szálló tapasztalat, a részletekre kiterjedő alaposság és a tisztességesen végzett munka elegye. Legendás pálinkái közé tartozik a meggypálinka, szilvapálinka, körtepálinka és az almapálinka. Az Elixír pálinkák készítése során a tökéletességre törekszenek: válogatott, hibátlan gyümölcs, nagy odafigyeléssel történő lepárlás, eperfahordóban történő pihentetés az alapja. A Panyolai Pálinkák mindegyike magas értéket képviselő kézműves termék.

Rajal-Birs

A párlat (rakija) főzése, hagyománya és tapasztalata Szerbiában több évszázados, gyártását pedig 1999 óta alkalmazzák. Termékeik különlegesek, egyedülálló tulajdonsággal és egyedi, különleges ízzel rendelkeznek. Termékeik: birsalma és sárgabarack párlat, valamint birsalma likőr és sárgabarack likőr.

Schiszler Pálinkaház

A Schiszler pálinkák az Alföld gyümölcseinek legjavát zárják üvegbe. A magas minőségű pálinka nemcsak a régió kiváló termőföldjeinek, de az itt élő emberek kitartó munkájának is köszönhető, mellyel megteremtették a virágzó szőlő és gyümölcsültetvényeket. A minden részletében modern épület egyszerre szolgál kóstolóteremként és pálinkafőzdeként.

Modern főzde, az ország egyik legkiválóbb gyümölcstermő vidéke, több évtizedes szakmai tapasztalat és igény egy miden részletében minőségi ital előállítására – ez a Schiszler pálinkák titka.

Sendula Pálinka

Családi vállalkozás Bács-Kiskun megye szívében, Kecelen. 2010 óta foglalkoznak pálinkafőzéssel. Céljuk kizárólag prémium kategóriájú termékek előállítása, a fogyasztók igényeinek maximális kielégítése. Az igazi pálinka magában hordozza a gyümölcs tisztaságát, illatát, zamatát, a főzőmester szakmai tudását. A jó pálinka alapja a jó alapanyag, ezért rendkívüli figyelmet fordítanak arra, hogy kizárólag válogatott, érett, egészséges gyümölcsök kerüljenek feldolgozásra. Termékeiket Kecelen és környékén termett gyümölcsökből készítik, amelyek közül törköly- és szőlőpálinkáik saját ültetvényeiken termett szőlőkből készülnek, ezáltal a minőségi termelés biztosított és ellenőrzött.

Szabolcsi Házi Pálinka

A Szabolcsi Házi Pálinka nem egy kereskedelmi pálinkafőzde termékei, hanem saját készítésű pálinkák. A tulajdonos a legjobb minőségű gyümölcsöket házi módszerekkel dolgozza fel házi kisüzemi módszerekkel, és a cefrét nagy szakértelemmel készíti. Több fesztiválon is sikerrel mutatkoztak be a termékek, a Gyulai Pálinkafesztiválon először kóstolhatják meg a látogatók!

Szekeres Pálinka

Vállalkozásuk, mint családi vállalkozás működik sikeresen több mint 20 éve (1992 óta). A pálinkában rejlő tudás és szakértelem apáról fiúra száll, csak úgy, mint a vállalkozás. Termékeik országszerte keresettek. Különféle pálinkáik számos díjat nyertek. Sikerük titka abban rejlik, hogy a hungarikumnak számító termék gyártásának valamennyi fázisában csak a minőséget tartják elfogadhatónak. Az érett gyümölcs eredeti ízét és zamatát őrzik a Szekeres Pálinkák, ezért a Szekeres név forgalommá vált a jó pálinka kedvelőinek körében. Akácmézes barackpálinkájuk a „Magyarország legjobb pálinkása” díjjal lett kitűntetve 2005-ben.

Szicsek Pálinkafőzde

A Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely, Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. A Szicsek Pálinkák hagyományos technológiával, kisüsti eljárással, szigorú szakmai precizitással készülnek. A termesztett és vadon termő gyümölcsök széles skálájának feldolgozása és a sokféle kiszerelés lehetőséget ad arra, hogy a pálinkaszerető közönség a homoki pálinkafőzde termékei között felfedezze kedvenc ízeit. Mára már termékeikkel jelen vannak külföldön is. Mind a hazai, mind a külföldi piacon való helytállást nem lehetne másként elérni, mint állandó, megbízható minőségű termékkel. Pálinkáik helytállnak a különböző megmérettetéseken is. Folyamatosan bővítik termékpalettájukat, új és új pálinkával elégítik ki a különlegességekre vágyó fogyasztó igényeit.

Várda Drink

A Várda-Drink csoport a magyar szeszesital piac egyik legnagyobb szereplője, széles termékskálájával a magyar pálinka piac egyik meghatározó gyártó cége. Történetünk 1922-ben kezdődött Kisvárdán, a cég jogelődjeként jegyzett Szabolcsi Gazdák Szeszfinomító Szövetkezetében, melyet Diner István alapított, vezetett és fejlesztett 1941-ig. A gyár az évek során sok változáson esett át, először az 1950-es államosítás, majd az 1993- ban bekövetkezett privatizáció határozta meg működését. A cég nevet és tulajdonost is váltott, a Várda-Drink Részvénytársaság a management, valamint dolgozói tulajdonába került. A 2006. év végétől már Zrt.-ként működő cégcsoport életében 2007-ben tulajdonosváltás történt, ennek köszönhetően portfoliónk jelentősen átalakult.

A Kisvárdán működő gyárban szeszesital-gyártás folyik, az italgyártó és palackozó üzemeinkben. Pálinkáinkat saját pálinkafőzdénkben, korszerű lepárlási technológiával állítjuk elő Vásárosnaményban.

A Várda-Drink célja a kultúrált italfogyasztás és a pálinka különlegességének hirdetése.

 

 

Zimek Pálinka

A Zimek Pálinka Manufaktúra a kezdetektől fogva kifejezetten a Balaton környékén termő gyümölcsök feldolgozására alapozta a főzde munkáját, és elkötelezett volt az iránt, hogy csakis a legkiválóbb gyümölcsöket használja fel pálinkáihoz, többek között ennek is köszönhető azok különlegesen jó minősége. A Manufaktúra pálinkáiba garantáltan nem kerül cukor, sem egyéb mesterséges vagy természetes aroma. Szakemberei nagy gonddal válogatják ki a teljesen érett, hibátlan gyümölcsöket, és külön figyelmet fordítanak arra, hogy azok feldolgozása is kíméletes legyen. Filozófiájuk szerint „ a jó gyümölcs már elengedte a fa ágát, de még nem érte el a talajt”.